Rămâi conectat

Politică Administrație

Aparatură medicală de ultimă generație la Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Cugir, printr-un proiect finanțat cu fonduri europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aministraţia publică locală din Cugir a demarat procedurile necesare achiziţionării de aparatură şi mobilier pentru Ambulatoriul din cadrul Spitalului Orăşenesc. Investiţiile sunt realizate din fonduri europene accesate de primărie prin proiectul aflat în desfăşurare, „Modernizarea şi echiparea ambulatorului spitalului orăşenesc Cugir”. După cum sugerează denumirea, proiectul are două componente: una de reabilitare şi modernizare a clădirii şi alta de achiziţionarea aparatură şi mobilier.

Întrucât în urma atribuirii contractelor de servicii, respectiv de lucrǎri au rezultat economii la bugetul proiectului, administraţia locală a solicitat actualizarea şi completarea listei de dotări conform fondurilor disponibile, necesităţilor din spital şi a evoluţiei tehnicii medicale.

“Am avut mai multe consultări cu medicii cu privire la actualizarea listei, întrucât ei sunt cei care vor întrebuința efectiv echipamentele medicale în cauză. S-a consatat că în cei cinci ani de la depunerea cererii de finanţare aferentǎ proiectului, tehnica în domeniul medical a evoluat, iar caracteristicile tehnice prevǎzute erau în mare parte perimate. Ca urmare, am refăcut lista de dotări, ţinând cont de necesităţile fiecărei secţii şi de bugetul avut la dispoziţie” a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban.

O prioritate a fost considerată achiziţionarea unui computer tomograf, întrucât pentru eficientizarea diagnosticǎrii, în foarte multe cazuri medicii recomandă pacienţilor consultarea unui astfel de aparat. În momentul de faţă, pacienţii se deplasează la zeci de kilometri distanţǎ, la cea mai apropiatǎ instituţie spitaliceascǎ ce beneficiazǎ de un Computer tomograf, unde adresabilitatea este foarte mare, iar programǎrile trebuind fǎcute înainte cu aproximativ trei luni. Noul computer tomograf care va intra în dotarea Ambulatoriului Spitalului oraşenesc Cugir va genera beneficii multiple atât pentru pacienţi, cât şi pentru activitatea personalului medical imediat după achiziţionare, întrucât în cadrul unităţii există un medic specialist acreditat în utilizarea lui.

Potrivit edilului cugirean, Adrian Teban, pe lista de achiziţii se găsesc multe alte aparaturi medicale de ultimă generaţie. Spre exemplu, se va cumpăra: două ecografe performante, două elecrtocardiografe digitale, şi unul portabil cu 12 canale, un aparat pentru terapia cu ultrasunete, un aparat laserterapie, un negatoscop, un aparat combi profesional, un doppler vascular, un dermatoscop, un analizor automat de biochimie, un analizor de gaze sanguine, un analizor hematologie automat, o linie completă Elisa, un sistem de microaerofilie şi anaerobioză, etc.

Administraţia publică locală a demarat procedurile de achiziţii publice şi în termen de câteva luni toate aceste aparaturi, precum şi mobilierului necesar activităţilor medicale vor intra în dotarea ambulatoriul. Concomitent, se reabilitează şi se modernizează clădirea, termenul de execuţie al lucrărilor fiind prelungit până în luna decembrie, când reprezentanţii administraţiei locale speră ca ambulatoriul să îşi înceapă activitatea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea