Rămâi conectat

Actualitate

„Apărarea” Cugir, în marea familie a sindicatelor din Europa

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    La Bruxelles s-au desfăşurat recent lucrările Congresului de Fondare a  Federaţiei Europene a Muncitorilor din Industrie – EIW, la care au luat parte peste 500 de reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale din majoritatea ţărilor din Europa.
România a fost prezentă la eveniment cu o delegaţie formată din 17 persoane reprezentând organizaţiile sindicale FNS Solidaritatea – Metal, Petrom – Energie, FSLI Metal,  FS Metrom, UFS Atlas.  Federaţia Naţională  Solidaritatea -Metal din care face parte şi Sindicatul ”Apărarea” de la Fabrica de Arme Cugir a luat parte la congres prin preşedintele federaţiei, Gheorghe Sora, vicepreşedintele Puiu Doru şi secretarul naţional Ioan Neagu, care este şi preşedinte al sindicatului „Apărarea” Cugir.
Potrivit lui Ioan Neagu, anterior congresului de constituire a noii federaţii sindicale europene, tot la Bruxelles s-au ţinut congresele de dizolvare a trei federaţii – FEM, FSE, THC şi IEMCF, respectiv federaţiile Metal, Metalurgie şi Energie, după care a avut loc congresul de fuziune al acestora într-o singură federaţie  europeană numită ”Industri All” şi care numără 7 milioane de membri.   După cum a precizat liderul sindicatului „Apărarea”, prin această nouă construcţie se urmăreşte consolidarea mişcării sindicale la nivel european, coagularea acesteia, pentru a deveni o forţă puternică, menită să facă faţă provocărilor cu care se confruntă sindicaliştii din întreaga Europă. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea