Rămâi conectat

Actualitate

Apa de la robinet, în comuna Lunca Mureșului, nu este potabilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Direcția de Sănătate Publică Alba informează locuitorii comunei Lunca Mureșului că apa de la robinet nu este potabilă și este recomandat să fie folosită doar în scop menajer, fără a fi utilizată la prepararea hranei sau pentru băut.

În comuna Lunca Mureșului locuiesc, potrivit ultimului recensământ, circa 2.400 de persoane.

În 15 iulie, inspectorii DSP Alba au recoltat două probe de apa livrată de Serviciul de distribuție de la bazinul colector al puțurilor din Lunca Mureșului și de la robinetul din holul primăriei, iar, conform rezultatelor care au fost definitivate în 18 iulie, valoarea nitraților este depășită.

Potrivit DSP Alba, la ultima probă recoltată, pe lângă valoarea nitraților depășită, s-a adăugat și depășirea valorii normale a parametrului microbiologic – enterococci, a apei din bazinul de înmagazinare.

”Conducerea DSP Alba, conform prevederilor Legii 458/2002, analizând riscurile pentru sănătatea populației generate de întreruperea aprovizionării cu apă ai cărei parametri chimici și microbiologici nu corespund prevederilor legale, dispune să se livreze această apă cu recomandarea expresă să fie folosită doar în scop menajer, fără a fi utilizată la prepararea hranei și nici pentru băut”, arată DSP Alba, într-un comunicat de presă.

Totodată, instituția informează că nitrații sunt substanțe chimice care pot cauza intoxicații acute la copiii mici, respectiv intoxicații cronice la adulți, iar depășirea valorii normale a parametrului microbiologic – enterococci poate cauza boli infecțioase acute.

Fierberea apei este contraindicată pentru că duce, prin scăderea volumului, la creșterea concentrației nitraților, potrivit sursei citate.

Alexandru Sinea07”Atenționăm celelalte autorități publice locale care dețin stații proprii de distribuție a apei potabile și care nu dețin autorizație sanitară de funcționare să întreprindă de urgență demersurile necesare pentru a intra în legalitate. Recomandăm livrarea apei către populație în parametri calitativi conform Legii 458/2002”, a declarat directorul DSP Alba, ec. Alexandru Sinea.

Potrivit legii, autoritatea de sănătate publica județeană, respectiv a municipiului București, trebuie să asigure disponibilitatea informației în ceea ce privește calitatea apei potabile, avizarea consumatorilor despre posibilele efecte asupra sănătății și despre măsurile de remediere luate sau care se impun a fi luate de către autoritățile competente ori de către consumatorii în cauza.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii

Bera Larisa

Publicat

în

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii În urma unei furtuni puternice, care a avut loc luni 22 iulie, în jurul orei 16.00, autoscara din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost mobilizată pentru a interveni la Universitatea „1 Decembrie 1918” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea