Apă cu rugină la robinetele din Alba Iulia, Blaj, Teiuş şi Ocna Mureş
Direcţia de Sănătate Publică Alba a fost sesizată de operatorul de apă SC APA CTTA că pe fondul consumului crescut de apă în această perioadă, s-au înregistrat modificări de culoare ale acesteia, determinate de prezenţa fierului în exces din reţelele de distribuţie, fapt confirmat şi de rezultatele monitorizărilor de control efectuate de DSP în localităţile Alba Iulia, Blaj, Teiuş şi Ocna Mureş.
Prezenţa fierului în apă nu se presupune a fi toxică sau periculoasă pentru sănătate, însă pune probleme de acceptabilitate, de aceea este recomandabil ca nivelul de fier în apa potabilă să fie între 0,15-0,2mg/litru. Peste 0,2mg/litru poate cauza următoarele probleme consumatorilor:
- poate schimba semnificativ gustul apei;
- poate schimba drastic culoarea apei;
Specialiştii DSP Alba recomandă consumatorilor din localităţile afectate să folosească pentru băut apă plată sau minerală, precum şi/sau apă din izvoarele locale conforme.
Director executiv DSP Alba, dr. Horea Timiş
Coordonator Evaluarea Factorilor de Risc din Mediu, Dr. Ileana Văcaru
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Salariul NU va mai fi confidențial. Anunțurile de angajare vor conține și nivelul de salarizare. România pune în aplicare Directiva Europeană 2023/970
Salariul NU va mai fi confidențial. Anunțurile de angajare vor conține și nivelul de salarizare. România pune în aplicare Directiva Europeană 2023/970 Transpunerea Directivei (UE) 2023/970, care reglementează transparența salarială și egalitatea de remunerare între femei și bărbați, aduce schimbări semnificative pentru angajatorii și angajații din România. Potrivit calendarului publicat de Guvern, proiectul de lege […]