Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Anunţ meteo de la ANM: Canicula şi fenomenele extreme lovesc România, prognoza pentru următoarea lună

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anunţ meteo de la ANM: Canicula şi fenomenele extreme lovesc România, prognoza pentru următoarea lună

În plus, ploile vor avea caracter torenţial, astfel că se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, riscul de inundaţii fiind unul ridicat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Estimările meteorologice pentru cele patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Astfel, s-a estimat media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

Unde va ploua mai mult în următoarele 4 săptămâni
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor calendaristice, pe întreg teritoriul României.

De asemenea, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice și local la munte, dar și deficitar în zonele intracarpatice, în special în nord și nord-vest, în timp ce în restul teritoriului va fi în general apropiat de cel normal pentru intervalul calendaristic.

Prognoza meteo ANM pentru 29 mai – 5 iunie 2023
Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele normale în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Ploile își vor face apariția mai mult în regiunile extracarpatice și vor lipsi în nord-vest și centru, iar în rest vor fi în general apropiate de perioada calendaristică.

Prognoza meteo ANM pentru perioada 5-12 iunie 2023
Temperaturile medii vor fi mai mari decât cele normale pentru în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi în general normale.

Ploile vor fi mai dese în regiunile sudice și sud-vestice și local deficitar în extremitatea de nord-vest a țării, iar în rest va fi în general normale pentru intervalul respectiv.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 12-19 iunie 2023
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale în extremitatea de nord a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sud-estice, vestice și nord-vestice, în timp ce în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru intervalul repectiv.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea