Rămâi conectat

Actualitate

Anunț din partea ANAF pentru persoanele care părăseasc România: Ce documente trebuie să depună

Culda Ionică

Publicat

în

Anunț din partea ANAF pentru persoanele care  părăseasc România: Ce documente trebuie să depună

Agenția Națională de Administrare Fiscală a făcut un anunț care va afecta pe românii care doresc să părăsească România pentru o perioadă mai mare de 183 de zile. Potrivit reprezentațiilor ANAF, aceștia trebuie să depună documente pentru stabilirea rezidenței fiscale, potrivit stiripesurse.

”ANAF informează contribuabilii persoane fizice care sosesc /pleacă, în/din România pentru o perioadă ce depăşeşte în total 183 de zile că, în vederea stabilirii rezidenţei fiscale, au obligaţia depunerii la ANAF a Chestionarului pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România sau, după caz, a Chestionarului pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România” a transmis, miercuri seară, ANAF.

Chestionarele se pot transmite electronic sau se pot depune personal sau prin împuternicit, la registratura instituţiei sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Formularele electronice ale chestionarelor sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (www.anaf.ro) şi pot fi descărcate de contribuabili utilizând următorul link: https://static.anaf.ro/static /10/Anaf/Declaratii_R/descarcare_declaratii.htm.

Astfel, formularele se regăsesc sub următoarele denumiri:

– Z015 – Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România;

– Z017 – Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România.

Chestionarele completate electronic se depun prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro , respectiv pe portalul www.anaf.ro , prin Spaţiul Privat Virtual (SPV), accesând link- ul https://formularespv-pf.anaf.ro

”Ca urmare a depunerii Chestionarelor mai sus menţionate, ANAF analizează îndeplinirea condiţiilor de rezidenţă fiscală în funcţie de situaţia concretă a fiecărei persoanei, stabileşte rezidenţa fiscală şi transmite contribuabililor Notificări privind îndeplinirea condiţiilor de rezidenţă”, a mai transms ANAF.

Contribuabilii pot beneficia de asistenţă telefonică cu privire la modalitatea de completare şi de depunere a chestionarelor privind stabilirea rezidenţei fiscale prin apelarea Call-center-ului ANAF la nr. de telefon +4 031.403.91.60.

Sursă: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea