Anunț de la ministrul Muncii, Marius Budăi. Modificarea ce vizează milioane de români intră în vigoare de la 1 septembrie

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat sâmbătă că majorarea pensiilor a fost deja calculată, primele plăți fiind așteptate a se efectua începând cu data de 1 septembrie anul curent. Mai mult decât atât, ministrul de la Muncă a precizat că instituția pe care o păstorește urmează să implementeze un nou sistem informatic cu servere securizate și spaţii mari de stocare în colaborare cu Casa Naţională de Pensii Publice.

Majorarea de pensii pentru luna septembrie este deja calculată, deja tot ce înseamnă fluturaş de pensii este tipărit şi deja săptămâna viitoare vom face către Poşta Română primele plăţi, pentru ca începând din data de 1 septembrie noile valori şi noile cuantumuri ale pensiilor să fie deja plătite”, a spus ministrul Muncii.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Noi suntem extrem de determinaţi şi hotărâţi, cu toate că implementarea acestei legi este o provocare foarte mare, îţi trebuie foarte multă dorinţă, şi din punctul meu de vedere – fără a spune cuvinte mari – îţi trebuie foarte multă iubire de români, să îţi doreşti să le îmbunătăţeşti viaţa. Nu e o lege de pus uşor în practică şi mă refer şi financiar, dar avem determinarea şi hotărârea.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Dacă un Guvern îşi doreşte să implementeze această lege are foarte mult de muncă. Normele sunt pe final. Săptămâna aceasta am avut o întâlnire cu colegii mei de la Casa Naţională de Pensii Publice, avem calendarul foarte bine stabilit a tot ceea ce înseamnă şi următorii paşi, pentru că pe lângă software avem nevoie de o altă structură informatică, alte servere securizate, cu spaţii mari de stocare. (…) Normele vor fi gata într-o săptămână, maxim două.

Lucrăm în paralel, la norme şi la caietul de sarcini, astfel încât să lansăm cum trebuie licitaţia. (…) Atunci când începem, începem cu motoarele turate la maxim. Eu vreau ca atât cât sunt în funcţie să măsor de 10 ori şi să trasez o singură dată, să nu ne întoarcem înapoi”, a completat Marius Budăi.

Conform noii Legi a pensiilor, valoarea punctului de pensie va crește etapizat, începând cu data de 1 septembrie 2019. De luna viitoare, punctul de pensie se va majora de la 1.100 la 1.265 de lei.

sursa: bugetul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei