Anul şcolar 2019-2020 va începe mai devreme, în 9 septembrie şi se va încheia în 12 iunie
Anul şcolar 2019-2020 va începe mai devreme, în 9 septembrie şi se va încheia în 12 iunie.
Anul şcolar 2019-2020 va începe mai devreme, urmând ca primul semestru să aibă 15 săptămâni, iar cel de-al doilea, 20 de săptămâni.
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au acceptat propunerea Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), astfel că anul şcolar 2019-2020 va începe în 9 septembrie şi se va încheia în 12 iunie, potrivit Asociaţiei Elevilor din Constanţa.
„Iniţial, ministerul propusese o structură de următorul tip: pe 16 septembrie să înceapă şcoala şi pe 19 iunie să se încheie. Noi, Asociaţia Elevilor din Constanţa, am propus ca structura să se modifice în sensul în care anul şcolar să înceapă pe 9 septembrie şi să se finalizeze pe 12 iunie. Propunerea a fost acceptată de secretarii de stat ai ministerului, de către părinţi, sindicate”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), Andrei Mihai Tănase, citat de News.ro.
El a explicat şi motivul pentru care AEC a dorit ca anul şcolar să înceapă mai repede.
„Examenele de bacalaureat şi evaluare naţională se ţin după ce se încheia anul şcolar, iar dacă anul şcolar s-ar fi terminat pe 19 iunie automat s-ar fi ajuns în iulie cu examenele de bacalaureat şi evaluare naţională. Iar în iulie temperaturile pot să ajungă şi la 35 de grade, în condiţiile în care şcolile nu dispun de aparate de aer condiţionat, ar fi condiţii nepropice pentru susţinerea examenului”, a precizat Andrei Mihai Tănase.
El a mai spus că a fost eliminată şi vacanţa intersemestrială din februarie, din anul şcolar următor, iar primul semestru se va încheia înainte de vacanţa de iarnă.
Sursa: capital.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Ce produse și servicii vor fi afectate cel mai mult de valul de SCUMPIRI de la 1 august 2025. Devalorizarea monedei naționale, un scenariu posibil
Ce produse și servicii vor fi afectate cel mai mult de valul de SCUMPIRI de la 1 august 2025. Devalorizarea monedei naționale, un scenariu posibil De la 1 august 2025, vor avea loc noi creșteri de prețuri la toate produsele și serviciile, odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri fiscale adoptate de Guvern. TVA-ul […]
Amenzi drastice pentru cei care hrănesc animale sălbatice: În zonele cu risc crescut de producere a unor incidente ar putea fi montate sisteme video cu circuit închis. „Dacă dai o singură dată mâncare unui urs, l-ai condamnat la moarte”
Amenzi drastice pentru cei care hrănesc animale sălbatice: În zonele cu risc crescut de producere a unor incidente ar putea fi montate sisteme video cu circuit închis. „Dacă dai o singură dată mâncare unui urs, l-ai condamnat la moarte” Ministerul Mediului va crește semnificativ amenzile pentru cei care hrănesc animalele sălbatice, unul din principalele motive […]
Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF plătește „turnatori” voluntari pentru a „pârî” românii datori la stat
Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF plătește „turnatori” voluntari pentru a „pârî” românii datori la stat Statul pregătește o măsură inedită de colectare a datoriilor de la cetățeni. Oricine cunoaște persoane rău platnice, poate „pârî” la ANAF în schimbul unei recompense financiare. Planul de guvernare are trei direcții esențiale Potrivit economistului Iancu Guda, planul de guvernare […]