Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Mircea Oprea, favorit pentru a prelua Unirea Alba Iulia!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul Mircea Oprea este favorit să preia frâiele divizionarei terțe Unirea Alba Iulia, aflată într-o situație critică, pe ultima poziție a Seriei a 9-a a eșalonului terț după 15 etape.

Informația nu este confirmată oficială, însă lucrurile se derulează în această direcție, purtându-se deja discuții pe această temă. Dacă nu vor interveni alte modificări, este de așteptat ca Mircea Oprea să conducă primul antrenament al “alb-negrilor”, luni, 17 ianuarie 2022. Gruparea din Cetatea Marii Uniri s-a despărțit, după 4 luni și jumătat,e de Valentin Sinescu, cel ce a preluat echipa în vară, acesta nedorind să mai continue colaborarea în condițiile în care fosta prim-divizionară trece prin momente dificile din punct de vedere financiar, cumulându-se datorii de peste 130.000 de euro.

Deocamdată nu pot spune prea multe. Așteptăm să se limpezească situația financiară, pentru a putea să ne gândim și la o campanie de transferuri. După 1 ianuarie vom ști mai multe și în privința noului antrenor principal”, a comentat Mihai Dăscălescu, oficialul AFC Unirea 1924 Alba Iulia.

Momentan nu este nimic concret, sunt simple discuții și tatonări. Unirea este Unirea! Am mers de atâtea ori gratis, nu mai contează încă o dată în plus. Dacă pot și cât pot, o să fac tot posibilul să îi ajut”, a spus Mircea Oprea (41 de ani).

În toamnă, Mircea Oprea a activat la “principal” la Kinder Teiuș, însă după 5 eșecuri consecutive în Liga a 4-a, a rămas doar jucător și a evoluat în centrul defensivei penultimei clasate. Instalarea sa înseamnă o soluție de avarie întrucât formația albaiuliană suferă la toate capitolele. Jucătorii nu au primit nimic din restanțe, deși au avut promisiuni recente în acest sens, majoritatea vor să plece la echipe mult mai stabile financiar, principalele exemple fiind Al. Giurgiu și Fetița, iar clubul se zbate în nesiguranță întrucât formalitățile pentru mult vehiculata implicare a Primăriei s-au amânat iar, pentru ianuarie 2022.

Pe de altă parte, Unirea Alba Iulia a scăpat de amenințarea depunctării, reușind, din diverse surse, în lunile noiembrie și decembrie, să identifice fondurile necesare în vederea achitării memoriilor scadente pentru Guț, D. Lupșan, Sporea, Ad. Matei, An, David și Joldeș (în ianuarie urmează Bucurică și, probabil, M. Codrea). După încheierea primei părți a unui campionat rușinos, s-au mai vehiculat variantele Adrian Bicheși sau Gabriel Cotoară în privința băncii tehnice a “lanternei roșii” Unirea Alba Iulia. Oprea a fost secund al lui Adorian Himcinschi la Unirea Alba Iulia (anterior în Liga a 2-a a colaborat cu Stelian Gherman), a fost și director tehnic începând din februarie 2021 și a continuat să joace, în Liga a 5-a, la Inter Ciugud (inclusiv în recenta ediție de Cupa României). Plecat de Apulum Alba Iulia în 1999, Oprea a strâns 153 de meciuri și 26 de goluri în Liga 1, jucând pe prima scenă pentru Rocar București, Poli AEK Timișoara (fiind extrem de apreciat în “alb-violet”), FC Național, Ceahlăul Piatra Neamț și Poli Iași (2008-2009).

Articol apărut în ediția tipărită a ziarului Unirea, miercuri, 29 decembrie 2021

foto principal: M. Oprea, în stânga, alături de Marcel Rusu și Adorian Himcinschi (de la stânga, la dreapta)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea