Antrenor de tenis din județul Alba condamnat la închisoare cu executare pentru viol. A agresat o minoră pe care o antrena

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Judecătoria Alba Iulia în 16 ianuarie 2018. A fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare și la plata a 15.000 de euro daune morale victimei. Antrenorul a formulat apel, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia unde va fi pronunțată sentința definitivă. Au formulat apel și parinții victimei.

„La data de 22 aprilie 2017, in jurul orei 15:45, în timp ce se aflau în vestiarul unei baze sportive din orașul Cugir, inculpatul P.I., în calitate de antrenor a pus-o pe persoana vătămată minoră, în vârstă de 11 ani, să se așeze în brațele sale – inculpatul stând pe un scaun, a prins-o cu o mâna de după corp în timp ce cu cealaltă mână a început să o mângâie pe piept pe sub bluză”, se susține într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Ulterior acestui moment, deși minora s-a opus, antrenorul ar fi realizat un act de penetrare cu degetul, producându-i minorei o escoriație ce a necesitat 1-2 zile pentru vindecare.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Tatăl fetei, care are în prezent 14 ani, a fost cel care a sesizat poliția cu privire la faptul că aceasta a fost agresată sexual de către antrenorul ei de tenis, după efectuarea antrenamentului, la baza sportivă din orașul Cugir.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Inițial, procurorii au deschis dosar penal pentru corupție sexuală, dar, ulterior, au schimbat încadrarea juridică a faptei în viol. In 24 aprilie 2017, bărbatul a fost reținut și arestat preventiv la Judecătoria Alba Iulia. Ioan Pacurar a fost eliberat in 27 aprilie, la Tribunal, instanța superioară admițând contestația acestuia. Bărbatul din Cugir este antrenor de tenis de peste zece ani, fiind foarte apreciat în domeniu.

sursa: ziare.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419