Antonescu: La toate capitolele Constituţiei există propuneri de revizuire. Din 29 iunie se va lucra intens

Raportul Forumului Constituţional va fi predat pe 27 iunie Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, iar aceasta va începe, din 29 iunie, să „lucreze într-un ritm cât se poate de intens”, a declarat marţi preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Forumul Constituţional a cerut o amânare de o săptămână pentru prezentarea raportului. Am avut şi astăzi o discuţie cu preşedintele forumului, cu profesorul Pârvulescu. Luni, 27 mai, deci lunea viitoare, acest raport va fi predat Comisiei parlamentare pentru elaborarea proiectului de revizuire a Constituţiei şi foarte probabil de miercuri comisia va începe să lucreze într-un ritm cât se poate de intens, cu şedinţe în mai multe zile pe săptămână să demarăm, practic, acest proces”, a spus Antonescu.

ELIT

Potrivit acestuia, amânarea solicitată de Forumul Constituţional, deşi poate să pună probleme de calendar, este de bun augur, în sensul că a fost cauzată de intensitatea dezbaterilor, de faptul că în toate întâlnirile a existat un răspuns important, semnificativ, cu preocupări ale oamenilor, ale grupurilor, organizaţiilor, mediului academic pentru diverse subiecte constituţionale.

„Şi aş putea spune că la toate capitolele Constituţiei există propuneri de revizuire, există mai multe variante de revizuire. Despre toate acestea vom putea discuta pe larg începând de săptămâna viitoare, odată cu predarea raportului şi, desigur, odată cu demararea lucrărilor propriu-zise pe text, pe propuneri, pe articole în Comisia parlamentară mixtă de revizuire a Constituţiei”, a mai spus Antonescu.

Mihail David - 2020

Sursa: Mediafax.ro

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...