Rămâi conectat

Actualitate

Antifrauda recomandă evitarea plăţii în numerar în cazul cumpărării unui autovehicul de ocazie neînmatriculat. Intensificarea controalelor pe acest segment

Publicat

în

Antifrauda recomandă evitarea plăţii în numerar în cazul cumpărării unui autovehicul de ocazie neînmatriculat și anunţă o intensificare a controalelor pe segmentul autovehiculelor second-hand.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF recomandă evitarea plăţii în numerar în cazul cumpărării unui autovehicul de ocazie neînmatriculat, care provine din alte state ale Uniunii Europene şi anunţă o intensificare a controalelor pe acest segment.

„Direcţia Generală Antifraudă Fiscală atrage atenţia asupra ofertelor de vânzare a autovehiculelor de ocazie neînmatriculate, care provin din alte state ale Uniunii Europene. Astfel, pentru a nu fi implicat într-o înşelăciune, se recomandă evitarea plăţii în numerar. De asemenea, cumpărătorul ar trebui să solicite toate documentele care atestă transferul dreptului de proprietate asupra autoturismului, să verifice dacă preţul iniţial de pe factura de achiziţie din statul membru de origine este mai mic decât preţul final solicitat de vânzător, să se asigure că firma vânzătoare are cod românesc de identificare fiscală, dacă se emite factură fiscală pentru un autoturism vândut de pe teritoriul României (parc auto, târg, website-uri de anunţuri etc.)”, potrivit informaţiilor publicate pe antifrauda.ro.

Electrica Furnizare Discount

Dacă TVA (Mwst/WATT/BTW/IVA) de pe factura iniţială este 0, preţul de pe factura emisă de firma românească revânzătoare trebuie să includă TVA (19%), cu excepţia precizării direct pe factură a aplicării regimului de TVA la marja de profit.

Potrivit DGAF, în cazurile de fraudă cu TVA, proprietarii unor autoturisme cumpărate cu evitarea plăţii impozitului vor furniza instituţiei care instrumentează dosarul fraudei explicaţii detaliate atât despre tranzacţie, cât şi despre gradul de cunoaştere al situaţiei, conform jurisprudenţei legislaţiei europene în materie.

În perioada 2018 – 2020, România coordonează grupul EUROFISC 2 organizat la nivelul UE, care are ca obiect combaterea fraudei în domeniul autoturismelor, ambarcaţiunilor şi avioanelor. În cadrul grupului, inspectorii DGAF primesc şi analizează periodic date referitoare la acest fenomen.

„În următoarea perioadă se vor intensifica controalele asupra transporturilor de autovehicule second-hand şi vor fi verificate în amănunt toate documentele de provenienţă. Orice neconformitate va atrage reţinerea autovehiculelor şi chiar confiscarea acestora de către inspectorii DGAF, până la soluţionarea cazului. De asemenea, vor fi verificate tranzacţiile aferente în numerar, conform prevederilor Legii nr. 70/2016 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar”, subliniază sursa citată.

Sursa: economica.net

Publicitate

Actualitate

VIDEO| Ajutor în criza Covid: O echipă de medici și asistenți din Danemarca au ajuns în România

Publicat

în

În noaptea de miercuri spre joi, o echipă de medici și asistenți din Danemarca a ajuns în România, fiind întâmpinaţi de ambasadorul Regatului Danemarcei în România, dar şi de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Specialiștii danezi vor lucra la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

Prima echipă medicală de sprijin sub coordonarea Mecanismului European de Protecție Civilă și a Agenției Daneze pentru Managementul Situațiilor de Urgență (DEMA) a ajuns în România.

Electrica Furnizare Discount

Danemarca a trimis doi medici și cinci asistenti specializați în Terapie intensivă, însoțiți de ofiteri din cadrul DEMA, iar joi vor sosi în țară încă un medic și un asistent.

La 11 zile se va face schimbul cu o nouă echipă, astfel încât prezența specialiștilor din Danemarca va continua timp de trei săptămâni.

Echipa va lucra în cadrul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, permițând astfel creșterea capacității din cadrul secției de Terapie intensivă, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat.

Nu este primul ajutor medical venit din partea Danemarcei.

În 16 octombrie, 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor Covid, au fost oferite de Danemarca, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă. Ele au ajuns la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

„Sprijinul care a venit din partea Danemarcei este exact pe componentele de care avem nevoie – concentratoarele ne cresc numărul paturilor cu oxigen. Cu siguranţă, până în seara asta o să se ştie unde pleacă donaţia respectivă, deci nu va sta în depozit. Ventilatoarele de transport vor veni în sprijinul nostru pentru transport, dar ele pot fi folosite temporar şi în Unităţile de Primiri Urgenţe. Astfel de dotări ne ajută să creştem capacitatea de management al pacienţilor respectivi”, a declarat atunci Raed Arafat.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

ALBA IULIA: De Halloween, „Dracula donează, hai și tu!”. Printre zombii și vampiri, fii erou, la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba

Publicat

în

ALBA IULIA: De Halloween, „Dracula donează, hai și tu!”. Printre zombii și vampiri, fii erou, la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba

„De Halloween, echipa Donează sânge, fii erou! – OSM Cluj organizează o campanie de donare de sânge pentru a veni în ajutorul pacienților.

Vă invităm la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba de luni până vineri între orele 07:30-12:00 pe B-dul Revoluției nr. 23 (în incinta Spitalului Clinic de Urgențe Alba). Telefon: 0258 834 050. Puteți să vă programați la donare prin aplicația BlooDoChallenge!

Electrica Furnizare Discount

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:

-vârsta: 18-60 ani;
-greutate: femei – între 55 și 100 kg; bărbați – între 60 și 110 kg;
-pulsul: 60-100 bătăi pe minut;
-să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli
infecțioase, etc.);
-să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)
-să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;
-să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (dar anticoncepționalele și suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);
-să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;
-să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după);
-să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.

Puteți afla mai multe informații despre donarea de sânge pe site-ul nostru, www.doneazasangefiierou.ro. Printre zombii și vampiri, fii erou, donează sânge! , transmite pe mediul de socializare „Echipa Donează sânge, fii erou!”

Citește mai mult

Actualitate

Ministrul Educației: Vacanța de iarnă va fi mai scurtă. Când se vor întoarce elevii la școală

Publicat

în

Ministrul Educației: Vacanța de iarnă va fi mai scurtă. Când se vor întoarce elevii la școală

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevi. Această variantă este propusă pentru recuperarea celor două săptămâni de vacanță forțată din cauza pandemiei în perioada 25 octombrie-5 noiembrie 2021.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că vacanța de iarnă va fi mai scurtă cu o sătămână. Astfel, elevii din gimnaziu și liceu vor reveni la școală pe 3 ianuarie 2022, iar cei din ciclul primar și preșcolarii vor revenit în bănci pe data de 10 ianuarie.

Electrica Furnizare Discount

Este decizia luată de Ministerul Educaţiei pentru ca elevii să poată recupera cele două săptămâni pe care le pierd cu vacanţa forţată din cauza pandemiei. Elevii vor recupera cele două săptămâni între 3 și 14 ianuarie, respectiv 10-14 ianuarie pentru elevii din clasele primare.

Părinţii copiilor de la şcolile de stat spun că sunt discriminaţi
Ana Maita, asociaţia Mame pentru Mame: Este inuman, este un plan care le strică acestor copii acest copii. Nu este vină lor că Ministerul educației nu a fost în stare timp de doi ani de zile să se asigure că toți elevii din sistemul public au acces la școlarizarea online.

Iulian Cristache, FNAP: O teză se dă cu cel puțin trei săptămâni înainte de închiderea semestrului. In acest moment iar încalcă un regulament de organizare și funcționare.

Stela Ionescu, fondator şcoală privată: Continuitatea este foarte importantă, în proporție de 99 la sută părinții au fost pentru a nu întrerupe procesul educativ. Unele unităţi private au găsit şi justificarea legală să işi desfășoare orele faţă în faţă în continuare. Mai ales la grădiniţă. Dacă are codurile CAEN de activităţi recreative, autorizate, sau supraveghere copii, da, pot funcţiona pe aceste coduri CAEN, informează observatornews.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Fiecare zi de prezența fizică este esențială

,,Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Şi continuă: Dacă ar fi avut şcoală online în aceste două săptămâni, nu ar mai fi existat cele două săptămâni cu prezența fizică în ianuarie. Fiecare zi de prezența fizică este esențială. Tezele se vor da, tot în bănci, în luna ianuarie, dacă situaţia epidemiologică va permite asta.

Potrivit structurii anului școlar în vigoare, vacanța de iarnă este stabilită în perioada 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022. Însă, dacă se va aplica propunerea ministrului Educației, vacanța de iarnă va fi mai scurtă cu o săptămână, astfel că elevii vor reveni la cursuri pe 3 ianuarie, în loc de 10 ianuarie.

Totodată, Ministrul Educației a declarat că acest lucru va fi posibil numai dacă se va semna un ordin de ministru la data de 5 noiembrie, pentru această modificare a structurii anului școlar.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare