Rămâi conectat

Actualitate

Antibiotice naturale: Alimentele-minune, aliații noștri în lupta cu infecțiile și bacteriile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antibiotice naturale: Alimentele-minune, aliații noștri în lupta cu infecțiile și bacteriile

Anumite alimente precum usturoiul, mierea și turmericul fac parte din alimentația noastră de zi cu zi, dar de cele mai multe ori nu stim că ele au și nenumărate alte proprietăți. Din ce în ce mai mult încercăm să înlocuim anumite medicamente cu remedii naturiste. Vă prezentăm câteva produse naturale, ieftine și la îndemâna oricui, care nu ar trebui să lipsească din casa niciunuia dintre noi și care fac parte din categoria cele mai puternice antibiotice naturale.

Citește și: În România se cheltuie 40% din venituri pe alimente, iar 3 din 4 români aruncă mâncarea neconsumată. STUDIU

Usturoiul

Usturoiul nu este doar o plantă aromatică ce dă gust mâncării, ci este și un antibiotic puternic folosit de mii de ani de popoarele din întreaga lume. Un studiu recent a constatat că o substanță activă din usturoi este de până la 100 de ori mai eficientă decât antibioticele. Usturoiul este cunoscut pentru că luptă cu o gamă largă de infecții, inclusiv bacterii, viruși, ciuperci și chiar paraziți. Usturoiul nu doar că ucide microbii și infecțiile, dar întărește și sistemul imunitar.

Mierea de Manuka

Mierea de Manuka este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Printre numeroasele sale beneficii pentru sănătate, mierea de Manuka este foarte eficientă împotriva infecțiilor. Mai multe studii au demonstrat că mierea de Manuka poate ucide infecțiile stafilococice (MRSA) rezistente la antibiotice. Mierea de Manuka este utilizată local pe piele, dar poate fi și mâncată. Ea dă un impuls puternic sistemului imunitar constituind și un mod delicios de a lupta împotriva infecțiilor.

Citește și: Cătina, „Ginsengul românesc” – proprietăți, rețete, boli care se tratează, contraindicații

Scorțișoara

Scorțișoara este unul dintre cele mai vechi și mai comune condimente din lume și este in top cele mai puternice antibiotice naturale. Aceasta omoară infecții fungice și stopează formarea compușilor care cauzează boli sau leziuni ale țesuturilor. Scorțișoara este bine cunoscută pentru nenumăratele sale beneficiile, inclusiv capacitatea sa de a trata acneea cauzată de bacterii, infecțiile orale și respirația urât mirositoare, disconfortul intestinal și hemoragia.

Citește și: STIRUL plantă medicinală – IARBA PORCILOR, ESTE BENEFIC ŞI OAMENILOR!

Ghimbirul

Ghimbirul este un alt promițător antibiotic natural. Asta pentru că ghimbirul conține compuși naturali care pot lupta împotriva infecțiilor, calmează problemele digestive și disconfortul, amelioreză greața, reduce inflamația și crește acidul gastric pentru a calma digestia după o masă.
Cu alte cuvinte, putem spune că ghimbirul este un antibiotic eficient, dar nu știm ce efect are împotriva unui spectru larg de agenți patogeni, scrie digi24.ro

Turmericul

Printre cele mai puternice antibiotice naturale este și turmericul. Datorită beneficiilor sale antioxidante și antiinflmatorii, se utilizează în caz de ulcere gastrice, indigestie, boli de inimă, precum și infecții bacteriene și virale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea