ANSVSA face un apel calm către populație: „Există stocuri suficiente de materie primă, producția desfășurându-se în ritmul și parametrii normali”

ANSVSA face un apel calm către populație: „Există stocuri suficiente de materie primă, producția desfășurându-se în ritmul și parametrii normali”

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a făcut un apel calm către poulație, informând că stocurile de produse alimentare nu se află în pragul niciunui pericol, fiind suficiente pentru a satisface nevoile cetățenilor.

Într-un comunicat emis de ANSVSA, se arată următoarele: „Conducerea ANSVSA a avut discuții în acest sens cu reprezentanţii industriei alimentare, care au asigurat că există stocuri suficiente de materie primă și că producția se desfășoară în ritmul și parametrii normali”.

INFORMARE COVID-19

Astfel, din punctul de vedere al operatorilor din industria alimentară, „capacitatea de producție a acestora este mai mare decât cererea actuală”.

De asemenea, „discuții referitoare la stocurile de produse alimentare au avut loc și cu reprezentanții Marilor Rețele Comerciale, care au asigurat, la rândul lor că există stocuri suficiente de produse alimentare și că magazinele se aprovizionează în permanență”.

În cazul fermelor comerciale, acestea „asigură cele mai bune măsuri de biosecuritate menite să împiedice atât pătrunderea agenților patogeni care afectează animalele, cât și pe cei care afectează omul”, se arată în comunicatul ANSVSA.

ANSVSA recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare fără a face stocuri, numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, pentru a avea garanția unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și care sunt depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă.

Surse: Digi24

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...