Rămâi conectat

Actualitate

ANSVSA: Controale la nivel naţional în minivacanţele de Rusalii şi 1 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 24 mai – 3 iunie, interval în care au loc minivacanţele de Rusalii şi 1 iunie, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus demararea unei acţiuni tematice de control la nivel national,  se arată într-un comunicat transmis joi de Autoritate.

„Scopul acestor controale este de a preveni apariţia unor episoade de toxiinfecţie alimentară, prin intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru protejarea sănătăţii consumatorilor”, precizează ANSVSA.

Autoritatea menţionează că verificările se vor concentra în zonele de agrement şi în localităţile de interes turistic, în care se organizează anumite evenimente – târguri de vară, pensiuni turistice, parcuri şi paviloiane expoziţionale în care se organizează festivaluri de tip „Street Food”, aşezăminte de cult unde au loc pelerinaje ocazionate de sărbători religioase etc.

La aceste acţiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) dar şi ai circumscripţiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

„Inspectorii sanitari veterinari vor controla modul în care sunt respectate cerinţele şi normele legale, cum sunt cele privind: igiena şi întreţinerea spaţiilor, facilităţilor şi a echipamentelor de lucru, respectarea bunelor practici de igienă şi de producţie, asigurarea trasabilităţii produselor alimentare, corectitudinea etichetării şi a marcării acestora, condiţiile privind manipularea, transportul, depozitarea, prepararea, expunerea şi comercializarea produselor alimentare etc.”, arată documentul.

Obiectivele vizate în perioadele minivacanţelor de Rusalii şi 1 iunie sunt unităţile de tip fast food, depozitele alimentare, unităţile de tip supermarket şi hipermaket, magazine alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, beach-baruri, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică în care se prepară şi se servesc alimente.

„Reamintim cetăţenilor numărul de telefon al call center-ului ANSVSA 0800 826 787, care poate fi apelat non-stop, gratuit, din orice reţea de telefonie, la care pot sesiza neregulile pe care le observă în domeniul siguranţei alimentelor, serviciul comunicare”, precizează reprezentanţii ANSVSA.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea