Rămâi conectat

Societate

Ansamblul „Dor de pe Târnave” – mesager cultural românesc în Polonia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul de cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia participă al IV-lea an consecutiv  la proiectul european de parteneriate directe „Drumuri culturale – Alba salută Europa”.
2012 este anul în care ţară gazdă este Polonia. În perioada 29 iunie – 5 august, un număr de 35 de artişti (dansatori, solişti şi instrumentalişti) din Ansamblul „Dor de pe Târnave” din Cetatea de Baltă vor reprezenta România alături de alte 5 ţări europene Turcia, Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia) în acest proiect. Potrivit doamnei Daniela Floroian, programul festivalului prevede participarea în parada portului popular, un spectacol în aer liber de 45 de minute, un alt spectacol în sală de 15 minute şi organizarea unei seri specifice româneşti(tradiţii, obiceiuri şi gastronomie).
Cota de participare financiară a României este de 10% (500 de euro), restul de 90 % fiind suportat din fonduri europene. Organizatorii festivalului sunt membrii Centrului Cultural „ELKIE” din localitatea Elk, Polonia. Responsabil de proiect pentru România este doamna Daniela Floroian, director adjunct al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea