Rămâi conectat

Actualitate

ANRE își dorește introducerea unor noi taxe: Cine sunt cei vizați și care este motivul

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANRE își dorește introducerea unor noi taxe: Cine sunt cei vizați și care este motivul

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei din România dorește introducerea unor taxe noi.

Aceste taxe dar și restrângerea beneficiilor vizează prosumatorii acest lucru întâmplându-se în contextul în care capacitatea lor de producție se apropie de 8% din capacitatea totală de producție instalată în țară.

Atunci când capacitatea prosumatorilor atinge 8% din totalul capacității de producție a României, estimată la aproximativ 1.400-1.600 MW, ANRE va impune taxe suplimentare sau va reduce facilitățile acordate acestor investitori.

Este important de menționat că atât Uniunea Europeană, cât și legislația în vigoare permit acordarea acestor facilități pentru prosumatori, cu condiția ca acestea să nu afecteze rețelele de energie electrică.

ANRE urmează să ia o hotărâre în baza unui studiu și a sesizărilor primite. Acest lucru este important pentru a asigura stabilitatea rețelelor de energie. În momentul în care capacitatea de producție a prosumatorilor depășește 8% din capacitatea totală instalată în România, aproximativ 18 GW sau 18.000 de MW, ANRE poate lua măsuri pentru a reglementa mai strict sau impune taxe suplimentare prosumatorilor.

Conform declarațiilor președintelui Comisiei Industrie și Servicii din Camera Deputaților, Bende Sandor, România se apropie de această limită, având deja o capacitate instalată de peste 1.000 MW de la prosumatori, ceea ce a început să creeze probleme în rețelele de distribuție. Este posibil ca un studiu să fie comandat pentru a evalua rezistența rețelelor.

Această măsură are ca scop asigurarea stabilității rețelelor de energie, deoarece creșterea numărului de prosumatori și a capacității lor de producție poate crea provocări legate de gestionarea distribuției de energie electrică, cum ar fi suprasolicitarea rețelelor. În final, această decizie ar contribui la o tranziție lină către sursele de energie regenerabilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, un discurs de Ziua Națională, la recepția oferită la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a subliniat, în discursul rostit, că 2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului, deoarece vom avea alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Iohannis a precizat că rezultatele acestui vertabil maraton electoral vor stabili cursul spre care națiunea noastră se va îndrepta în următorii ani.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

„Va fi un temeinic exercițiu al maturității noastre democratice să participăm la toate rundele de alegeri”, a spus președintele.

„Votul e singurul instrument democratic prin care decidem viitorul țării noastre. De aceea, este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul națiunii și, totodată, să rămânem vigilenți în fața curentelor extremiste care, dacă nu suntem suficient de atenți, pot deveni amenințări reale la adresa principiilor de bază ale societății noastre și a sistemului nostru de valori”, a atenționat șeful statului.

Citește și: VIDEO| Mugur Mihăiescu, de 1 Decembrie, în orașul Marii Uniri: ”Unde ai putea merge altundeva, decât la Alba Iulia?”

Klaus Iohannis a evidențiat importanța strategică, în actualul context, a apartenenței României la Uniunea Europeană și la NATO.

„România e o țară sigură și cetățenii săi nu au motive să se teamă”, a susținut președintele.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare