Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

ANRE își dorește introducerea unor noi taxe: Cine sunt cei vizați și care este motivul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ANRE își dorește introducerea unor noi taxe: Cine sunt cei vizați și care este motivul

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei din România dorește introducerea unor taxe noi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Aceste taxe dar și restrângerea beneficiilor vizează prosumatorii acest lucru întâmplându-se în contextul în care capacitatea lor de producție se apropie de 8% din capacitatea totală de producție instalată în țară.

Atunci când capacitatea prosumatorilor atinge 8% din totalul capacității de producție a României, estimată la aproximativ 1.400-1.600 MW, ANRE va impune taxe suplimentare sau va reduce facilitățile acordate acestor investitori.

Este important de menționat că atât Uniunea Europeană, cât și legislația în vigoare permit acordarea acestor facilități pentru prosumatori, cu condiția ca acestea să nu afecteze rețelele de energie electrică.

ANRE urmează să ia o hotărâre în baza unui studiu și a sesizărilor primite. Acest lucru este important pentru a asigura stabilitatea rețelelor de energie. În momentul în care capacitatea de producție a prosumatorilor depășește 8% din capacitatea totală instalată în România, aproximativ 18 GW sau 18.000 de MW, ANRE poate lua măsuri pentru a reglementa mai strict sau impune taxe suplimentare prosumatorilor.

Conform declarațiilor președintelui Comisiei Industrie și Servicii din Camera Deputaților, Bende Sandor, România se apropie de această limită, având deja o capacitate instalată de peste 1.000 MW de la prosumatori, ceea ce a început să creeze probleme în rețelele de distribuție. Este posibil ca un studiu să fie comandat pentru a evalua rezistența rețelelor.

Această măsură are ca scop asigurarea stabilității rețelelor de energie, deoarece creșterea numărului de prosumatori și a capacității lor de producție poate crea provocări legate de gestionarea distribuției de energie electrică, cum ar fi suprasolicitarea rețelelor. În final, această decizie ar contribui la o tranziție lină către sursele de energie regenerabilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște Anul acesta, în luna mai, pensiile vor fi virate pe card în intervalul 2-3 mai. De data aceasta, pensionarii au primit banii mai devreme, dat fiind că Paștele cade în această perioadă și bugetarii sunt în concediu între 1 și 6 mai. Cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea