Rămâi conectat

Politică Administrație

ANOSR: Votul studenților este extrem de important pentru România, deoarece ei reprezintă viitoarea clasă intelectuală a țării

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alianța Naționala a Organizațiilor Studențești din Romania dorește sa își exprime respectul si aprecierea fata toți tinerii cărora le pasa de viitorul acestei tari si au ieșit ieri la vot, lucru care s-a remarcat in întreaga tara prin sesizările aduse de către colegii noștri si prin reflecțiile din presa.

In ultimele doua săptămâni am demarat Campania ”Nu votezi, Nu contezi!”, un manifest prin care ANOSR cheamă studenții si tinerii cu drept de vot sa își exercite dreptul de a fi parte din cei care decid cine este Președintele României pentru următorii 5 ani. Aceasta campanile a dorit instigarea spiritului civic in rândul studenților si tinerilor iar acest lucru a fost foarte vizibil mai ales in mediul online, unde mesajul nostru a fost susținut de peste 20 000 de tineri si a ajuns la peste 500 000 de alții, astfel numărul mare de studenți prezenți la urne se datorează si acestei campanii naționale.

Cu toate ca mulți dintre studenți au întâmpinat probleme in unele secții de votare, datorate organizării deficitare a Biroului Electoral Central si a Ministerului Afacerilor Externe, per total s-a sesizat un număr semnificativ de votanți din rândul populației tinere. Acest lucru denota clar ca aceasta categorie de populație nu ar trebui ignorata, ca tinerii au ceva de spus in aceasta tara, faptul ca si aceștia simt toate problemele din sistemul educațional si vor o schimbare adevărata.

Astfel, prin intermediul acestui articol ANOSR dorește sa continue apelul către toți studenții si tinerii din Romania, sa nu se descurajeze in urma problemelor aparute in primul tur de scrutin si sa meargă la vot si in 16 noiembrie. Este un lucru esențial pe care orice cetățean roman ar trebui sa li facă, mai ales populația tânără, deoarece noi reprezentam viitorul si noi ar trebui sa avem un cuvânt de spus cu privire la cine ne va conduce tara in următorii 5 ani. Totodată vrem sa tragem atenția faptului ca votul este un drept sacru dobândit de o mana de oameni care credeau in democrație si in schimbare si nicidecum nu e de vânzare.

Pe aceasta cale cerem Biroului Electoral Central si autorităților competente sa facă toate demersurile pentru ca pe 16 noiembrie sa nu mai avem situații in care studenții sa nu poată vota din cauza unor aspecte birocratice care nu sunt rezolvate la timp.

„Ne bucuram sa vedem ca studenții au participat la votul de duminica in număr atât de mare, este o dovada ca generația tânără este într-adevăr preocupata de viitorul acestei tari. Votul studenților este unul extrem de important pentru Romania, deoarece ei reprezintă viitoarea clasa intelectuala a tarii, iar votul lor nu poate fi cumpărat cu mesaje sterile sau pachete cu zahar si ulei. Cu toate acestea, speram ca pe 16 noiembrie Biroul Electoral Central sa nu mai fie depășit de situație si sa permită tuturor studenților sa voteze in condiții normale, pentru ca e inadmisibil ca in anul 2014 sa îngrădim dreptul unor cetățeni de a vota din cauza lipsei de papetărie. Ne bucuram ca am distrus mitul neparticipării studenților la vot – lucru sesizat si de candidații la alegeri si așteptam in continuare mesaje legate de viziunea viitorului președinte despre educație si despre problemele tinerilor din Romania.”, declara Cristi Popescu – Președinte ANOSR

Dragi colegi, nu va lăsați descurajați, fiți niște cetățeni integri si mergeți la vot! Este dreptul vostru, exercitați-l!

 Comunicat de presă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea