Rămâi conectat

Actualitate

Anglia, copleșită de numărul mare de cazuri de COVID-19. Autobuzele londozene, transformate în ambulanțe improvizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pentru a putea face față numărului mare de cazuri apărute odată cu identificarea noii tulpini Covid, Serviciul Național de Sănătate din Londra se pregătește să transporte pacienții folosind două autobuze londoneze care au fost transformate în ambulanțe improvizate, scrie The Guardian.

Majoritatea locurilor din autobuzele etajate au fost îndepărtate, astfel încât fiecare să poată transporta patru pacienți, în încercarea de a ameliora presiunea intensă asupra spitalelor și a serviciului de ambulanță din Londra.

În ambulanțele improvizate vor lucra medici și asistenți din cadrul Serviciului Național de Sănătate, precum și voluntari de la organizația caritabilă de prim ajutor St. John Ambulance.

Compania Go-Ahead, cea care a împrumutat cele două autobuze, oferă de asemenea patru șoferi pentru cele două vehicule care au fost adaptate astfel încât echipamentele medicale vitale, inclusiv aparatele de oxigen, perfuziile și monitoarele, să poată fi utilizate pentru a menține pacienții stabili și pentru a le observa starea de sănătate pe tot parcursul drumului.

Citește și: OFICIAL| 42 noi INFECTĂRI în județul Alba, în ultimele 24 de ore: LISTA localităților din care provin noile cazuri de COVID-19

Primii pacienți urmează să fie transportați cu ambulanțele improvizate începând de zilele următoare. Aceștia vor fi cel mai probabil mutați de la spitalele londoneze la centrul ExCel pentru a primi ultimele îngrijiri înainte de a fi externați. Centrul ExCel s-a redeschis săptămâna trecută, însă, spre deosebire de primul val, acesta este acum utilizat pentru pacienții cu forme mai ușoare ale coronavirusului.

Cele două autobuze vor ajuta astfel serviciul de ambulanță din Londra care a fost supus unor presiuni serioase în urma numărului mare de apeluri de urgență, de când capitala se luptă din nou cu un alt val de cazuri de coronavirus.

Citește și: LISTA actualizată a cazurilor active de COVID-19 și INCIDENȚA pe fiecare LOCALITATE din județul Alba, în ultimele 14 zile, în perioada 07 – 20 ianuarie 2021

Marea Britanie are cea mai mare rată de decese din Europa

Al treilea val al pandemiei de COVID-19 se manifestă în această perioadă în Marea Britanie, o ţară care a raportat aproape 90.000 de decese din rândul persoanelor testate pozitiv cu SARS-CoV-2, cel mai grav bilanţ din Europa.

După apariția noii tulpini care este considerată extrem de contagioasă, naţiunile care compun Regatul Unit au decis să intre din nou în lockdown şi să îşi închidă şcolile, folosind calendare diferite, fiecare dintre naţiuni alegându-şi propria strategie de criză.

Londra, deosebit de afectată de cel mai recent val al pandemiei, a înregistrat o creştere cu aproape 85% a numărului de morţi în raport cu media înregistrată în aceeaşi săptămână din ultimii cinci ani.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea