Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Angiograf de cea mai înaltă performanță la Spitalul Municipal Blaj: Investiție de peste 2 milioane de lei, necesară în sistemul medical blăjean

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În această săptămână, la Spitalul Municipal Blaj a ajuns un nou echipament medical de cea mai înaltă performanță: aparatul angiograf Philips Azurion 7 F20. Este o nouă investiție foarte importantă și necesară în sistemul medical blăjean, la care municipalitatea s-a angajat să participe substanțial!

Angiograful a costat 2.819.586 lei, din care 817.586 lei au fost alocați de la bugetul local al municipiului Blaj, iar diferența de 2.002.000 lei a fost finanțată de Guvernul României.

Odată cu achiziționarea acestui angiograf, Blajul se află printre primele orașe din România care beneficiază de acest model de echipament medical al companiei Philips.

Angiograful va fi montat în aceste zile la Spitalul Municipal din Blaj, urmând ca în maximum două luni, după obținerea autorizației de funcționare de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), să intre în funcțiune, pentru a deservi toți pacienții din zonă, pentru diagnosticarea, investigarea de înaltă performanță a sistemului circulator și asigurarea tratamentului pentru bolile cardiovasculare, care au o frecvență atât de ridicată în zilele noastre.

Dotarea Spitalului Municipal Blaj cu această tehnologie de vârf vine în completarea investițiilor efectuate de municipalitate în anul 2019, apropiind Blajul și din punct de vedere al infrastructurii medicale de orașul european pe care ni-l dorim cu toții!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Moața care a mers să „cucerească” Clujul prin pictură: Bianca, o tânără artistă, care doreșe să exprime prin arta sa viața oamenilor din munții Apuseni

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Moața care a mers să „cucerească” Clujul prin pictură: Bianca, o tânără artistă, care doreșe să exprime prin arta sa viața oamenilor din munții Apuseni Studentă la Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș Bolyai, Bianca este o tânără pasionată de arta de a picta. Îmbină această plăcere cu rădăcinile sale din Țara […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea