Rămâi conectat

Politică Administrație

Angela Cristea, la Alba Iulia: Președinția Consiliului Uniunii Europene, un test de maturitate pentru România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea, consideră că președinția Consiliului Uniunii Europene, care va fi preluată în 2019 de România, va fi un test de maturitate pentru țara noastră, opinând că va fi trecut cu succes.

„Anul acesta sărbătorim şi Anul European al Patrimoniului Cultural şi sunt oraşe în România, oraşe-patrimoniu, acesta este unul, Alba Iulia, oraşe în care se scrie istorie. Un alt astfel de oraş în care se scrie istorie este Sibiul. Şi dacă în Alba Iulia s-a scris o filă din trecut a istoriei, la Sibiu vom scrie o filă de viitor a istoriei, o filă europeană, peste un an, de Ziua Europei, când şefii de stat şi de guvern se vor întâlni la Sibiu, în timpul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, pentru a-şi reînnoi jurământul de credinţă, de încredere în proiectul european”, a spus Angela Cristea, la recepţia organizată la Alba Iulia de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, cu ocazia Zilei Europei.

Ea a adăugat, apoi, că preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene va fi un test de maturitate pentru țara noastră.

”Se întâmplă toate acestea în timpul Preşedinţiei româneşti, un test de maturitate pentru România, dar am totală încredere că va fi un test trecut cu mult succes și am încredere pentru că știu că cel care coordonează pregătirile este astăzi alături de noi, ministrul Negrescu căruia doresc să-i mulțumesc cu această ocazie că este alături de noi în toate aceste eforturi și mai ales în ceea ce numește domnia sa democratizarea proiectului european, informației europene. Să vorbim cât mai mult cu oamenii și mai ales să-i ascultăm (…) Este important să și ascultăm ce vor oamenii de la noi pentru că până la urmă Europa este a lor”, a mai spus Angela Cristea.

La un hotel de cinci stele din Alba Iulia s-a organizat, joi, o recepţie cu ocazia Zilei Europei, celebrată în 9 mai, la care au participat reprezentanţi ai guvernului, ambasadelor şi ai reprezentanţei Comisiei Europene în România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea