Rămâi conectat

Ştirea zilei

Angajații unei primării din Alba nu și-au mai primit salariile de două luni. Viceprimar: Sperăm măcar de sărbători

Dragoş Suciu

Publicat

în

Angajații primăriei din comuna Ceru Băcăinți, județul Alba, nu și-au mai primit salariile de două luni, cu toate că majorările aplicate în urma Legii salarizării sunt, în total, 2.200 de lei pe lună. Viceprimarul speră că vor încasa bani măcar de sărbători.

Viceprimarul comunei Ceru Băcăinți, Ciprian Ștefan Borza, a declarat, vineri, în cadrul unei conferință de presă, susținută la sediul Partidului Mișcarea Populară (PMP) Alba, că niciunul dintre cei opt angajați, inclusiv primarul, nu și-au primit banii de două luni.

”Problemele care sunt la noi sunt cu salariile. Cu banii, pentru că nu ne ajung. S-au majorat salariile, dar ca idee, într-o lună de zile, pentru toți angajații e o majorare de 2.200 de lei. Nu e foarte semnificativă și totuși nu ne-au ajuns și o să vedem ce o să facem în continuare. Sperăm că o să primim la rectificarea bugetară, dar încă nu am primit. Sperăm că măcar de sărbători să ne primim și noi banii. Niciun angajat din primărie nu și-a mai primit salariul de două luni de zile”, a spus Ciprian Ștefan Borza.

Contactat de ziarulunirea.ro, primarul din Ceru Băcăinți, Ioan Trif, a declarat că el se descurcă cu pensia de 1.307 lei, pe care o primește după ce a lucrat 36 de ani la Uzina Mecanică Cugir.

”Restul mai câștigă din grădina casei sau nu știu de unde mai câștigă pentru că îmi e jenă să îi întreb”, a spus Ioan Trif, întrebat cum se descurcă angajații.

Pe lângă primar și viceprimar, Primăria comunei Ceru Băcăinți mai are cinci referenți, consilieri și un casier.  

Ceru Băcăinți este cea mai săracă localitate din județul Alba, iar pe teritoriul ei, de aproape 5.000 de hectare, trăiesc 270 de persoane, jumătate fiind trecuți de 60 de ani. Pe raza comunei un singur magazin desfășoară activitate comercială, iar primarul comunei, Ioan Trif, a declarat că impozitele nu s-au mărit, deoarece aleșii locali s-au ”gândit la oameni”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea