Ziarul Unirea

Angajații Finanțelor Publice din Alba aflați în preaviz amenință cu proteste. Cei fără pile și-au pierdut încrederea

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Din data de 12 august, când angajații din cadrul fostului Serviciu de Inspecție Fiscală din cadrul AJF Alba au protestat în fața instituției solicitând să li se anuleze preazvizele și să nu mai dea examene pe posturile vacante, tensiunea și stresul în rândul celor peste 170 de salariați cu preavize, din cadrul Administrației Județene a Finanțelor, a continuat să crească de la o zi la alta.

Mulți dintre ei sunt cu nervii întinși la maxim și au mărturisit că iau în considerare organizarea de noi proteste. Asta, după ce în condițiile date, conducerea Ministerului Finanţelor Publice, respectiv ANAF, dând dovadă de mult cinism și sfidare, a instalat pe posturi de conducere două angajate care lucrează doar de câteva luni în cadrul Finanţelor din Alba și care, potrivit colegilor acestora, sunt cazuri evidente de pile politice.

ELIT

Una dintre persoanele la care se face referire este Maria David, membră PSD și soră a consilierului local PSD Horațiu Clepan. Aceasta a fost împuternicită adjunct al Serviciului de Inspecție Fiscală Contribuabili Mijlocii. Timp de 3 luni, până în decembrie 2012, Maria David a fost angajată a Primăriei comunei Șpring, unde a obţinut statutul de funcţionar public.

Frustrarea celor care, nici măcar nu se mai pot concentra să învețe pentru examene, este maximă, iar încrederea în organizarea corectă a concursurilor pentru posturile vacante este acum la un nivel minim.

Miercuri a fost ultima zi în care angajații FISC-ului aflați în preaviz au avut de ales între a deveni șomeri, unii după zeci de ani de activitate în cadrul instituției, sau a se înscrie la concurs pentru un post în noua structură regională. Bibliografia pentru examen este de sute de pagini, iar funcționarii afectați de restructurare au timp să și-o însușească … până vineri, când la Brașov vor fi organizate evaluările teoretice. Cei care vor promova această probă, cu ajutorul cunoștințelor sau, de ce nu, al pilelor politice, urmează să susțină luni, proba interviului.

Din cei 115 funcţionari publici care au optat pentru un post vacant în cadrul AJFP Alba, 91 vor participa la un examen de testare profesională. 24 de funcţionari publici au optat pentru posturi vacante de execuţie fără a exista suprapuneri pe posturi

Câți funcționari ai Finanțelor Publice din Alba vor rămâne șomeri în urma acestei blamate reorganizări a ANAF, vom afla în zilele următoare. Cele mai optimiste evaluări prezic că numărul acestora va fi însă de câteva zeci bune.

Potrivit ANAF, conform HG 520/2013 privind reorganizarea şi funcţionarea ANAF, publicată în Monitorul Oficial nr. 473/30.07. 2013, începând cu data de 1 aug.2013, în subordinea ANAF au fost înfiinţate Direcţiile generale regionale ale finanţelor publice

DGFP Alba a fost desfiinţată, în locul ei fiind înfiinţată Administraţia judeţeană a finanţelor publice Alba , care va funcţiona în cadrul Direcţiei generale regionale a finanţelor publice Braşov ( alături de fostele DGFP Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna şi evident Braşov)

Şi Administraţiile finanţelor publice municipale şi orăşeneşti au fost desfiinţate, în locul lor fiind înfiinţate, în subordinea Administraţiei judeţene a finanţelor publice Alba, Servicii fiscale municipale şi orăşeneşti, care vor fi conduse de către un şef serviciu.

Vineri, 2 august a.c. au fost date, prin Ordine ANAF, un număr de 14 preavize de 30 de zile, tuturor persoanelor de conducere numiţe de ANAF: director executiv, directorii executivi adjuncţi, trezorier şef al DGFP Alba şi foştilor şefi ai AFP municipale şi orăşeneşti; aceste posturi au fost vacantate. Tot vineri, 2 august, doamna Maria Iacob a fost împuternicită, prin Ordin ANAF pe funcţia de şef al Administraţiei judeţene a finanţelor publice Alba.

În data de 5 august date un număr de 159 preavize de 30 de zile personalului din fosta DGFP Alba, din structurile: control, administrarea veniturilor statului, servicii suport şi personal contractual administrativ.

 O parte din funcţiile vacante pentru judeţul Alba se regăsesc la Administraţia judeţeană a finanţelor publice Alba, o parte la regiunea Braşov.

Faţă de total 481 angajaţi la fosta DGFP Alba, în organigrama  Administraţiei judeţene a finanţelor publice Alba sunt prevăzute 410 posturi; aceasta nu înseamnă că se vor reduce 71 de posturi, o parte din posturi se regăsesc în organigrama Direcţiei generale regionale a finanţelor publice Braşov, cu locul de muncă fie în Alba fie în Braşov.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Două ascensoare pentru persoane la Curtea de Apel Alba Iulia: Licitația în valoare de peste 800.000 de lei, lansată în SEAP

Două ascensoare pentru persoane la Curtea de Apel Alba Iulia: Licitația în valoare de peste 800.000 de lei, lansată în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

8 Comentarii

Contribuabil albaiulean 22 august 2013 at 12:38

Ajung doua ghiseie in Alba Iulia pentru a platii cetatenii,iar restul la munca adevarata nu chiul pe banii staului. Hai Reforma,hai.

gogu 22 august 2013 at 12:45

Prietene Presecan, tot aceeasi HG prevedea si „absorbtia” DJAOV-urilor(Vama pe scurt) cei care urmareau si controlau plata accizelor;cum crezi ca au fost absorbiti? preaviz la toti cei de pe accize si ruleta ruseasca pentru cei fara functii de conducere, pentru ca cei cu functii primesc posturi fara concurs ( sa nu se vada ca nu stiu sa deschida calculatorul literalmente).Apropo sefi au fost unsi unii de pe vremea lu Ceasca ( cu grade si ochi albastri).

copy 22 august 2013 at 13:22

Daca si Marie David a ajuns sefa la finante , putem emigra in Congo!

Nae 22 august 2013 at 14:26

@contribuabil albaiulian
Reforma = sa dai oameni afara ?
Sper sa te reformeze si pe dta…, patronul, chiar daca faci munca adevarata.Vad ca scrii pe forum la ora 12.38, intr-o zi de lucru.
Finantele din Alba au retrogradat in divizia C. Brasovul joaca in divizia B si doar Bucurestiul in A, singur.
Dumneata (banuiesc ca esti obisnuit sa ai multi sefi, inclusiv de partid) te bucuri ca-ti retrogradeaza orasul si judetul in care stai ? Iti place sa te duci 6 ore cu trenul la Brasov, la stapinirea mai mica, ca sa te trimita si aia de acolo la Bucuresti, la sefimea aia mare ?
Cu ,,albaiuleni” ca tine nu ne mai trebuie dusmani !

bye, bye, Romania ! 22 august 2013 at 14:37

vreti o lista cu cei care au fost angajati ai Primariei Spring in ideea de a accede la scurt timp in functii publice si care nu au fost o zi la lucru, dar au incasat salarii „frumusele”? ……prefectul Feneser, director finante Suciu Cornel, director finante David Maria , o angajata a Trezoreriei Alba, sotia „atotprezentului ” Nicolae Popa, „marele om politic al urbei”……….. indiferent care va fi rezolvarea problemelor existente la Finante, ramanerea unor personaje de genul celor de mai sus la conducerea institutiilor si anumitor servicii, nu va insemna altceva decat o forma de a intretine coruptia in aceste institutii, fiind oameni fara valoare profesionala, fara scrupule si cu mari obligatii politice. Asa ca…hai sa emigram!!!!!

nicolae 22 august 2013 at 15:47

Bye,bye,nu e o solutie,eu am emigrat de cativa ani,printre straini e foarte greu,ma voi antoarce acasa,am emigrat tocmai din cauza birocratiei ,coruptiei si alte rele,dar noi toti cei ce muncim pentru un leu ,trebuie sa ne unim si sa anlaturam acest flagel,coruptie,pile,incompetenta,,,,nu ma bucur ca sediul unei institutii se muta an alt judet,dar nici asa nu se mai putea,eu stiu cum se comportau cei de la garda financiara cand veneau an control,cred ca domnul Nistor regreta acele zile…..dar a ajuns cutitul la osul romanilor,aparatul birocratic ar trebui redus cu 50% si salarii de la minimul pe economie,cui nu ai convine,mearga an sistemul privat,credeti ca e corect ,noi sa platim kw asa scump si un director sa aiba asa salar,hidrocentralele si liniile au fost construite de popor,nu sunt proprietatea lor,deci dragi romani nu ganditi la bye,bye,locul nostru este acolo,nu trebuie sa lasam o mana de netrebnici sa profite de bunurile noastre,UNITI-VA,actionati cu vointa si curaj,GREVA FISCALA GENERALA,si lasatii sa stea gramada an birouri.

cornel 22 august 2013 at 20:44

totul se face dupa bunul plac al puterii dictatoriale , unde este ANFP care gestioneaza cariera si dosarul functionarului public …proteste prin neprezentare la parodiile de teste ,daca nu sunteti uniti o sa fiti in continuare niste slugi ….finantele clanuri familiale si ale patronilor …evaziunea un buboi mare pe care o sa l inghititi in sec cu totii…

cornel 22 august 2013 at 20:46

totul se face dupa bunul plac al puterii dictatoriale , unde este ANFP care gestioneaza cariera si dosarul functionarului public …proteste prin neprezentare la parodiile de teste ,daca nu sunteti uniti o sa fiti in continuare niste slugi ….finantele o mare famiglia a patronilor

Comentariile sunt oprite