Rămâi conectat

Ştirea zilei

Angajații Finanțelor Publice din Alba aflați în preaviz amenință cu proteste. Cei fără pile și-au pierdut încrederea

Bogdan Presecan

Publicat

în

Din data de 12 august, când angajații din cadrul fostului Serviciu de Inspecție Fiscală din cadrul AJF Alba au protestat în fața instituției solicitând să li se anuleze preazvizele și să nu mai dea examene pe posturile vacante, tensiunea și stresul în rândul celor peste 170 de salariați cu preavize, din cadrul Administrației Județene a Finanțelor, a continuat să crească de la o zi la alta.

Mulți dintre ei sunt cu nervii întinși la maxim și au mărturisit că iau în considerare organizarea de noi proteste. Asta, după ce în condițiile date, conducerea Ministerului Finanţelor Publice, respectiv ANAF, dând dovadă de mult cinism și sfidare, a instalat pe posturi de conducere două angajate care lucrează doar de câteva luni în cadrul Finanţelor din Alba și care, potrivit colegilor acestora, sunt cazuri evidente de pile politice.

Una dintre persoanele la care se face referire este Maria David, membră PSD și soră a consilierului local PSD Horațiu Clepan. Aceasta a fost împuternicită adjunct al Serviciului de Inspecție Fiscală Contribuabili Mijlocii. Timp de 3 luni, până în decembrie 2012, Maria David a fost angajată a Primăriei comunei Șpring, unde a obţinut statutul de funcţionar public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Frustrarea celor care, nici măcar nu se mai pot concentra să învețe pentru examene, este maximă, iar încrederea în organizarea corectă a concursurilor pentru posturile vacante este acum la un nivel minim.

Miercuri a fost ultima zi în care angajații FISC-ului aflați în preaviz au avut de ales între a deveni șomeri, unii după zeci de ani de activitate în cadrul instituției, sau a se înscrie la concurs pentru un post în noua structură regională. Bibliografia pentru examen este de sute de pagini, iar funcționarii afectați de restructurare au timp să și-o însușească … până vineri, când la Brașov vor fi organizate evaluările teoretice. Cei care vor promova această probă, cu ajutorul cunoștințelor sau, de ce nu, al pilelor politice, urmează să susțină luni, proba interviului.

Din cei 115 funcţionari publici care au optat pentru un post vacant în cadrul AJFP Alba, 91 vor participa la un examen de testare profesională. 24 de funcţionari publici au optat pentru posturi vacante de execuţie fără a exista suprapuneri pe posturi

Câți funcționari ai Finanțelor Publice din Alba vor rămâne șomeri în urma acestei blamate reorganizări a ANAF, vom afla în zilele următoare. Cele mai optimiste evaluări prezic că numărul acestora va fi însă de câteva zeci bune.

Potrivit ANAF, conform HG 520/2013 privind reorganizarea şi funcţionarea ANAF, publicată în Monitorul Oficial nr. 473/30.07. 2013, începând cu data de 1 aug.2013, în subordinea ANAF au fost înfiinţate Direcţiile generale regionale ale finanţelor publice

DGFP Alba a fost desfiinţată, în locul ei fiind înfiinţată Administraţia judeţeană a finanţelor publice Alba , care va funcţiona în cadrul Direcţiei generale regionale a finanţelor publice Braşov ( alături de fostele DGFP Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna şi evident Braşov)

Şi Administraţiile finanţelor publice municipale şi orăşeneşti au fost desfiinţate, în locul lor fiind înfiinţate, în subordinea Administraţiei judeţene a finanţelor publice Alba, Servicii fiscale municipale şi orăşeneşti, care vor fi conduse de către un şef serviciu.

Vineri, 2 august a.c. au fost date, prin Ordine ANAF, un număr de 14 preavize de 30 de zile, tuturor persoanelor de conducere numiţe de ANAF: director executiv, directorii executivi adjuncţi, trezorier şef al DGFP Alba şi foştilor şefi ai AFP municipale şi orăşeneşti; aceste posturi au fost vacantate. Tot vineri, 2 august, doamna Maria Iacob a fost împuternicită, prin Ordin ANAF pe funcţia de şef al Administraţiei judeţene a finanţelor publice Alba.

În data de 5 august date un număr de 159 preavize de 30 de zile personalului din fosta DGFP Alba, din structurile: control, administrarea veniturilor statului, servicii suport şi personal contractual administrativ.

 O parte din funcţiile vacante pentru judeţul Alba se regăsesc la Administraţia judeţeană a finanţelor publice Alba, o parte la regiunea Braşov.

Faţă de total 481 angajaţi la fosta DGFP Alba, în organigrama  Administraţiei judeţene a finanţelor publice Alba sunt prevăzute 410 posturi; aceasta nu înseamnă că se vor reduce 71 de posturi, o parte din posturi se regăsesc în organigrama Direcţiei generale regionale a finanţelor publice Braşov, cu locul de muncă fie în Alba fie în Braşov.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Lacrimi și mesaje de condoleanţe pentru Mihai, tânărul din Ocna Mureș care s-a aruncat în fața unui tren: „Ai fost un om cu un suflet blând și vesel”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Lacrimi și mesaje de condoleanţe pentru Mihai, tânărul din Ocna Mureș care s-a aruncat în fața unui tren: „Ai fost un om cu un suflet blând și vesel”

Numeroși prieteni și cunoscuți ai tânărului din Uioara, care s-a sinucis, aruncându-se în fața unui tren în Halta Unirea, și-au exprimat părerile de rău și condoleanțele față de acest eveniment.

Citește și: TRAGEDIE în Alba: Un tânăr de 31 de ani, din Ocna Mureș, s-a aruncat în fața unui tren, în Halta Unirea. Poliția a început cercetările

Tânărul a lăsat în urmă multe lacrimi și durere, după ce a decis ca în cursul serii de 12 noiembrie să își pună capăt zilelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mesajele scrise de apropriații tânărului

„…stim ca in ultimul timp ti a fost greu si ai dus o lupta continua cu tine insuti… stim ca ai incercat si ai vrut sa fi dinou acel “Rascanu” pe care il cunosteam cu totii … ai fost un om cu un suflet bland si vesel … iar noi am incercat sa te “tinem” cat mai mult pe langa noi si sa ti fim alaturi in clipele mai putin bune din viata ta…

… ”Rascanu” care ne inveselea mereu sufletele cu simpla prezenta si cu acel mers inconfundabil …o multime de amintiri placute … ne vom aminti cu drag de tine !

Ne ai lasat un gol imens in suflet ! Odihneste te in pace, prieten drag !”

„Nu judecați ca să nu fiți judecați. Căci cu judecata cu care judecați, veți fi judecați, și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura.”

„Greu de crezut. Dumnezeu să i odihnească sufletul!!!”

Durere mare. Copilu să ai drum lin spre Împărăția Cerului lumina acestei lumânări să-ți lumineze drumul. Dumnezeu să te odihnească în pace și liniște. Păcat”

„Dumnezeu să-l odihnească în pace nu o să te uităm nici o dată”

„Bietul de el ! Păcat de tinerețea lui! Odihnă veșnică!”

„Pana acum ceva timp tot ganduri urate ați avut impotriva lui!! !! Sa va fie rușine!! Dumnezeu sa îl odihnească!! Un om cu suflet mare!!!”

„Dumnezeu sa te odihneasca Mihai, ai luptat mult cu viata asta și ti-a fost greu, numa tu ști cât ai suferit”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| S-a deschis noul TALCIOC din Alba Iulia: Zeci de standuri își așteaptă primii cumpărători

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO VIDEO| S-a deschis noul TALCIOC din Alba Iulia: Zeci de standuri își așteaptă primii cumpărători

Astăzi, 13 noiembrie, a avut loc deschiderea noului talcioc din Municipiul Alba Iulia, în zona Hotelului Tara, unde zeci de standuri sunt pregătite pentru a primi cumpărătorii.

„Am făcut cerere către comisia din Primărie, au acceptat să întrerupă linia continuă, deci cei care vin din oraș pot să vireze stânga, să intre în talcioc, undeva vis-a-vis de bezinărie, exact perpendicular cu drumul care merge la Sews.

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul care merge către Sews, până la fosta barieră este un drum public, acolo se poate parca, dar îi atenționez să fie foarte atenți pentru că trecerea de pietoni este puțin lateral-stânga sau lateral-dreapta, să nu treacă direct strada pentru că poliția își va face datoria și probabil o să-i amendeze, deși duminica dimineața, când vin ei nu va fi circulație foarte mare.

Terenul pentru haine, pentru haine second-haine, noi, deja este aproape dat, ca și cel pentru alimentație publică, mici, virșli.

Programul stabilit de către Primărie este de la ora 06.00, până la ora 14.00. Avem patru toalete ecologice, o noutate va fi în zona alimentație publică va fi internet gratuit pentru toată lumea. Ori voi pune o parolă pe care să o comunic tuturor, ori îl voi lăsa free„, a declarat Ioan Lazăr.

”Referitor la taxele celor care vor veni sa vândă, va fi aproximativ 1 leu/mp iar pentru cei care au mărfuri alimentare voi discuta în parte. Fiecare autoturism va intra în târg va plăti o taxa de 20 de lei. Am contractat 4 toalete ecologice, tomberoane și coșuri de gunoi pentru colectare selectivă și va exista internet gratuit în zona în care va exista alimentația publică”, a mai declarat Ioan Lazăr, proprietarul terenului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

TRAGEDIE în Alba: Un tânăr de 31 de ani, din Ocna Mureș, s-a aruncat în fața unui tren, în Halta Unirea. Poliția a început cercetările

BONTEA Alexandru

Publicat

în

TRAGEDIE în Alba: Un tânăr de 31 de ani, din Ocna Mureș, s-a aruncat în fața unui tren, în Halta Unirea. Poliția a început cercetările

În cursul serii de 12 noiembrie, un tânăr de 31 de ani, din Uioara s-a sinucis, aruncându-se în fața unui tren, în Halta Unirea.

Potrivit IPJ Alba, un tânăr de 31 de ani, din Uioara s-ar fi aruncat în fața unui tren, în Halta Unirea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit unor surse ziarulunirea.ro, tânărul era cunoscut cu probleme psihice.

Revenim cu amănunte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea