Angajaţii de la Spitalul din Abrud au protestat pentru că nu şi-au primit salariile

Administraţia locală spune că fondul de salarii este epuizat şi nu poate aproba alţi bani În cel mai bun caz cei 50 de medici şi asistente vor încasa 30% din salariul pe noiembrie

    Circa 50 de angajaţi de la spitalul din Abrud au protestat ieri dimineaţă, timp de aproximativ o oră, în curtea unităţii medicale pe motiv că de trei luni de zile nu şi-au mai încasat integral salariile. Nemulţumirea lor s-a acutizat după ce au aflat că vor încasa doar 30 la sută din salariul pe luna noiembrie. Medicii şi asistentele de la spitalul din Abrud şi-au încasat în ultimele două luni doar câte 70 la sută din drepturile salariale, pe motiv că fondul de salarii a fost epuizat. Primăria, care are în administrare spitalul, acuză managementul defectuos şi schema de personal mult prea încărcată.
 „La ultima discuţie pe care am avut-o cu managerul spitalului ni s-a spus că există bani în cont, dar că este blocat în Trezorerie. Vineri este ultima zi lucrătoare, aşa că nu ştiu ce se va rezolva. Deocamdată, în această lună nu am primit niciun leu. Unii dintre noi n-au bani de pâine, ce să mai avem pretenţii de cadouri de Crăciun. În cel mai fericit caz o să primim 30 la sută din salariul pe luna noiembrie. Spre exemplu, o infirmieră ar pleca acasă cu 150 de lei. E strigător la cer“, a spus Adriana Avram, care-i reprezintă pe membrii de sindicat din spital.
De cealaltă parte primarul Tiberiu Raţiu are propria versiune: „În Consiliul Local am primit mai multe variante de buget pentru spital. Comitetul director a propus o variantă care, însă, nu a fost agreată de Consiliul de Administraţie. Legea spune că tot ceea ce înseamnă cheltuieli cu fondul de salarii nu poate depăşi 70 la sută din valoarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate. Practic, nu se pot lua bani din cheltuielile materiale pentru plata salariilor, este ilegal. Sunt motivele pentru care bugetul spitalului nu a trecut de avizul consilierilor locali“, a spus Tiberiu Raţiu, primarul oraşului Abrud.
Primarul a adus în discuţie şi organigrama prea stufoasă a spitalului. A dat şi un exemplu, cel al angajaţilor care au încasat în acelaşi timp şi pensia, şi salariul. Fondul de salarii lunar pentru angajaţii spitalului este de aproximativ 270.000 de lei. O infirmieră câştigă până la 700 de lei, salariul unei asistente este de până la 1.400 de lei, iar un medic încasează lunar, fără gărzi, în jur de 2.500 de lei.
La rândul său, directorul Casei de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Ştef, a spus că instituţia pe care o conduce e cu plata la zi pentru serviciile contractate la spitalul din Abrud iar situaţia poată fi rezolvată doar pe plan local.
Spitalul din Abrud, aflat iniţial pe lista Ministerului Sănătăţii a unităţilor care trebuiau desfiinţate, a scăpat datorită faptului că acolo se aflau în derulare nişte proiecte cu fonduri europene. Nu este exclus însă ca unitatea să fie închisă anul viitor, pe fondul ineficienţei, şi transformată în secţie externă a Spitalului Judeţean Alba. (I.P.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

gogu 23 decembrie 2011 at 0:54

Traiesc in Canada unde o asistente castiga salariul de 35$ pe ora fara sa mai socotesti orele suplimentare pt ca este mare nevoie de asistente.Deci faceti un calcul la o saptamana de lucru de 40 de ore castiga aproximativ 1500$ PE SAPTAMANA inmultit cu 30.000 lei vechi cat este un dolar canadian faceti voi calculul De ce mai stati in gunoiul ala de tara.

NELUTU 23 decembrie 2011 at 4:21

Gogule,daca nu am fi in ajunul sarbatorilor sfinte ti-as raspunde pe masura cuvintelor tale,dar in „gunoiul asta de tara”avem parinti unii bolnavi pe care trebuie sa-i ajutam,altii au contruit o casa avand credite la banci,crezi ca e asa usor sa plecam.Cei care nu mai au mult pana la pensionare crezi ca in „minunata ta Canada”ar fi angajati cum ajung?
Eu va doresc tuturor multa sanatate,pace in suflete si multa cumpatare in tot ceea ce faceti.
Sarbatori fericite!La multi ani!

ADI 23 decembrie 2011 at 18:36

Managementul prost………dar pana mai ieri cu surle si trambite TIBI LAUDA il instala pe actualul manager,laude,laude .laude ………dar nimic concret.
Primarul se batea cu mana pe piept ca a salvat spitalul din Abrud de la desfiintare,ca va deveni o unitate de referinta a muntilor Apuseni (citi articolele de mai sus),dar exact cum s-a laudat cu apa,cu salubritatea ,a inghitit fonduri de ordinul sutele de milarde(unde comisionul este de 10%pentru sefu).Bagseama ca noul maneger de la spital nu a percutat la insistentele primarului pentru comisionul de 10% si acum este prost,incapabil,etc.,asa ca nu este bun,buna este d-na tuta felea presedinta consiliului de adm.de la spital,Elena Udrea de Abrud-membru in consiliul de administratie,tipe una si una…..,oare DNA si CURTEA DE CONTURI nu se autosesizeaza SA VERIFICE realizarile primarului TIBI LAUDA,vai si cate mai sunt

M.M. 23 decembrie 2011 at 21:39

Bine spus Adi!

any 26 decembrie 2011 at 16:49

Ce vorbesti de DNA SI Curte de conturi aceste 2 institutii chiar daca le sesizezi nu actioneaza pentru ca au culoare portocalie si sunt comandate politic.SARBATORI FERICITE!

Comentariile sunt oprite