Rămâi conectat

Actualitate

Angajații Dacia vor ieși în stradă: PROTEST împotriva exploziei prețurilor la energie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Angajații Dacia vor ieși în stradă: PROTEST împotriva exploziei prețurilor la energie

Aproximativ 5,.000 de salariaţi ai Dacia sunt aşteptaţi, joi, la un protest faţă de nerespectarea promisiunilor guvernamentale privind modificarea legislaţiei muncii. Acţiunea va avea loc la Mioveni.

„Joi, 17 noiembrie, membrii Sindicatului Autoturisme Dacia organizează un miting de protest. Aproximativ 5 mii de angajaţi ai Uzinelor Dacia vor ieşi în stradă”, a transmis, luni, Blocul Naţional Sindical, scrie news.ro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sursa citată a precizat că principalele nemulţumiri sunt legate de nerespectarea promisiunilor guvernamentale privind modificarea legislaţiei muncii.

„De asemenea, membri BNS sunt nemulţumiţi şi de lipsa măsurilor de plafonare a facturilor la energie”, au mai transmis sindicaliştii.

Manifestaţia va avea loc între orele 13.00 şi 14.00, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

3 decembrie 2022, COVID-19 în Alba. O nouă infectare și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

3 decembrie 2022, COVID-19 în Alba. O nouă infectare și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

La nivelul județului Alba, duminică, 4 decembrie 2022, s-a înregistrat o infectare cu COVID-19, potrivit datelor transmise de DSP Alba.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba, nu a fost înregistrat niciun deces în rândul persoanelor bolnave de COVID-19.

Elit - Gustul Desăvârșit

Atfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 59659 de persoane confirmate, 59660 persoane vindecate, 1.311 decese.

Sâmbătă, în județul Alba au fost prelucrate în total 91 teste, 37 PCR, 54 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 505746 mai exact, 366383 de teste PCR și 139363 de teste rapide.

De unde provine cazul:

Cugir – 1

LIVEZILE 1.74
ORAŞ CUGIR 1.11
ALBAC 1.03
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 0.8
ORAŞ ABRUD 0.78
BUCIUM 0.73
SĂLCIUA 0.73
ROŞIA DE SECAŞ 0.64
HOREA 0.53
BUCERDEA GRÂNOASĂ 0.44
MUNICIPIUL BLAJ 0.44
LUNCA MUREŞULUI 0.39
LUPŞA 0.36
VINŢU DE JOS 0.36
CETATEA DE BALTĂ 0.32
MUNICIPIUL ALBA IULIA 0.3
MUNICIPIUL SEBEŞ 0.21
ORAŞ ZLATNA 0.13
ORAŞ OCNA MUREŞ 0.07
ALMAŞU MARE 0
ARIEŞENI 0
AVRAM IANCU 0
BERGHIN 0
BISTRA 0
BLANDIANA 0
CÂLNIC 0
CENADE 0
CERGĂU 0
CERU-BĂCĂINŢI 0
CIUGUD 0
CIURULEASA 0
CRĂCIUNELU DE JOS 0
CRICĂU 0
CUT 0
DAIA ROMÂNĂ 0
DOŞTAT 0
FĂRĂU 0
GALDA DE JOS 0
GÂRBOVA 0
GÂRDA DE SUS 0
HOPÂRTA 0
IGHIU 0
ÎNTREGALDE 0
JIDVEI 0
LOPADEA NOUĂ 0
METEŞ 0
MIHALŢ 0
MIRĂSLĂU 0
MOGOŞ 0
MUNICIPIUL AIUD 0
NOŞLAC 0
OCOLIŞ 0
OHABA 0
ORAŞ CÂMPENI 0
ORAŞ TEIUŞ 0
PIANU 0
POIANA VADULUI 0
PONOR 0
POŞAGA 0
RĂDEŞTI 0
RÂMEŢ 0
RIMETEA 0
ROŞIA MONTANĂ 0
SĂLIŞTEA 0
SÂNCEL 0
SÂNTIMBRU 0
SĂSCIORI 0
SCĂRIŞOARA 0
ŞIBOT 0
SOHODOL 0
ŞONA 0
ŞPRING 0
STREMŢ 0
ŞUGAG 0
UNIREA 0
VADU MOŢILOR 0
VALEA LUNGĂ 0
VIDRA 0

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Rabla electrocasnice 2022: Luni încep înscrierile pentru prima etapă de vouchere

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Rabla electrocasnice 2022: Luni încep înscrierile pentru prima etapă de vouchere

Începând de luni, 5 decembrie 2022, ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și frigiderele/congelatoarele.

Potrivit datelor transmise de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), bugetul primei etape este de 25 milioane lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 05.12.2022, ora 10:00 – 09.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

– 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasă energetică C;

– 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D;

– 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor dintr-o categorie este de cinci zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

,,După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.”, precizează reprezentanţii AFM.

Potrivit acestora, valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

Etapa a doua, Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile și tabletele, se va desfăşura în perioada 12.12.2022, ora 10:00 – 16.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului, având un buget de 10.000 mii lei.

De asemenea, etapa a treia, Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele va avea loc între 19.12.2022, ora 10:00 şi 23.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului, având un buget de 15.000 mii lei.

,,Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică. Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalitățile de achiziționare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile.”, mai arată AFM.

Sursa citată menţionează că persoana fizică care a selectat un voucher în prima ediție și ulterior nu l-a utilizat, nu mai poate selecta un voucher pentru aceeaşi categorie pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.

De asemenea, persoana fizică care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelaşi tip de voucher pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.

Listele cu beneficiarii aprobați vor fi publicate pe site-ul instituției, www.afm.ro, la secțiunea dedicată programului.

,,Precizăm, pe această cale, că toate conturile comercianților, create în edițiile anterioare ale Programului, rămân valabile și pot fi utilizate și în sesiunile de anul acesta.”, susţine Administraţia.

sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Fermierii vor putea beneficia de o linie de finanțare dedicată special acestora: Care sunt condițiile de eligibilitate

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Fermierii vor putea beneficia de o linie de finanțare dedicată special acestora: Care sunt condițiile de eligibilitate

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a anunțat că micii fermieri din țara noastră vor beneficia de o linie de finanțare dedicată special acestora. Mai exact, intervenția numită ”DR-14 – Investiții în fermele de mici dimensiuni”, este inclusă în Planul Național Strategic (PNS), care va intra în vigoare de anul viitor.

Fermele mici vizate în cadrul acestei intervenții sunt definite ca fiind exploatații agricole cu o dimensiune economică între 4.000 euro SO și 11.999 euro SO, în acest segment încadrându-se o parte considerabilă din fermele de pe teritoriul țării noastre. În cazul exploatațiilor zootehnice de creștere a animalelor din rasele autohtone sunt eligibile exploatațiile cu dimensiunea economică de minimum 2.000 euro SO.

Elit - Gustul Desăvârșit

Condiții de eligibilitate:
– Investiția trebuie să se realizeze în cadrul unei ferme cu o dimensiune economică cuprinsă între 4.000 și 11.999 euro SO, respectiv 2.000 și 11.999 euro SO pentru fermele zootehnice populate cu rase autohtone;

– Solicitantul prezintă un plan de afaceri în care prezintă situația exploatației și obiectivele pe 3 ani;

– Solicitantul va figura în sistemul APIA/ANSVSA (după caz), anterior depunerii cererii de
finanțare, cu forma de desfășurare a activității economice cu care solicită sprijin prin prezenta intervenție;

– Solicitantul trebuie să demonstreze asigurarea cofinanțării investiției;

– Investițiile în procesarea de la nivelul fermei, inclusiv dotările aferente, vor reprezenta o componentă secundară a proiectului (din punct de vedere financiar);

– În cazul în care proiectul prevede investiții în echipamente de irigații la nivelul fermei acestea sunt eligibile doar dacă, îndeplinesc condițiile specificate în art 74 din Reg. (UE) nr. 2115/2021, iar la nivelul proiectului, este demonstrat faptul că:

1. în urma evaluării ex-ante, investiţia asigură posibile economii de apă de minimum10%

2. în cazul în care investiţia afectează corpuri de apă subterană sau de suprafaţă care au fost identificate ca nesatisfăcătoare în planul coresupunzător de management al bazinului hidrografic din motive legate de cantitatea de apă, este realizată o reducere efectivă a utilizării apei de minimum 50% din posibilele economii stabilite la punctul a) sau în conformitate cu procentul stabilit de autoritatea competentă (dacă este cazul), care să contribuie la atingerea stării bune a acelor corpuri de apă”.
Potrivit documentului publicat de Ministerul Agriculturii, sprijinul public nerambursabil maxim din fonduri europene pentru micii fermieri este de 50.000 EURO/proiect, cu o intensitate de maximum 85% din costurile eligibile.
Conform calculelor financiare prezentate de MADR, linia de finanțare pentru micii fermieri ar urma să fie deschisă doar pe parcursul anilor 2025 și 2026.

 

sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea