Rămâi conectat

Curier Județean

Angajata CAR Credit Abrud, acuzată că a încheiat contracte de credit ilegale și și-a însușit 750.000 de lei, cercetată sub CONTROL JUDICIAR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aneta Dinu, angajata CAR Credit Abrud, acuzată de procurori că a încheiat în fals contracte de împrumut pe numele clienților și și-a însușit sume de bani din fondul social al membrilor instituției, cauzând un prejudiciu de 750.000 de lei, a fost pusă sub control judiciar.

Reamintim că femeia, în vârstă de 60 de ani a fost reţinută vineri, 25 august, pentru delpidare cu consecinţe deosebit de grave, și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Deocamdată, angajata a scăpat de arest și este cercetată sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, ”Procurorii au dispus, la data de 25 august 2017, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de inculpata DINU ANETA, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cauză, la data de 24 august 2017 au fost efectuate un număr de 3 percheziții pe raza județului Alba, efectuate de către lucrători din cadrul I.P.J. Alba, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, înscrisuri, ștampile.

În fapt, s-a reținut că în perioada 2010 — 2017 susnumita în calitate de contabil la o instituție financiară nonbancară, având sucursala în orașul Abrud, a încheiat în fals contracte de împrumut în numele a numeroase persoane și totodată și-a însușit sume de bani din fondul social al membrilor instituției cauzând un prejudiciu estimat la 750 000 lei.

Cuantumul final al prejudiciului se va stabili în urma cercetărilor care se efectuează.

Pe durata cât se află sub măsura controlului judiciar inculpatei i s-au stabilit următoarele obligații:

  1. a) să se prezinte la procuror, la organele de poliție sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemată;
  2. b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;
  3. c) să se prezinte organul de poliție conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat;
  4. d) să nu depășească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului;
  5. e) să nu ia legătura, să nu se întâlnească cu persoanele menționate în ordonanță și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;

f ) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Investigațiile au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul IPJ Alba — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

”Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea