Angajări pe salarii mari și beneficii, la SRI: Românii se înghesuie însă nu trec de probe
Angajări pe salarii mari și beneficii, la SRI: Românii se înghesuie însă nu trec de probe
Tot mai mulți români se gandesc să urmeze o carieră în Serviciul Român de Informații, în special datorită salariilor destul de mari și a stabilității. Problema intervine abia atunci când candidații au de dat probele practice, mulți dintre aceștia nereușind să treacă peste acest pas, scrie cancan.ro.
Probele pe care SRI le dă sunt destul de grele, iar viitorul angajat are nevoie de o mulțime de abilități. Din cauza acestui lucru mulți dintre aplicanți renunță la interviu, sau chiar după ce susțin testele psihologice – care nu sunt puține, în acets fel nu mai ajung la probele practice.
Ce salarii oferă SRI
Nu doar testele psihologice, interviurile și probele practice sunt printre cerințele SRI-ului atunci când vine vorba de angajare. Pentru a putea obține un loc de muncă în cadrul Serviciului, mai sunt câteva condiții de îndeplinit, și anume:
Neapărat cetățenie română
Domiciliul stabil în România
Cazier judiciar curat, fără certuri cu legea, urmărit penal sau dat în judecată
Fără antecedente penale
Să nu aparții vreunui partid politic
Odată îndeplinite cerințele minime de mai sus, începe procesul necesar obținerii postului. Bineînțeles, în cadrul interviului se va discuta și despre oferta salarială.
Conform noilor reglementări, salariul minim pe care un angajat în cadrul SRI, cu studii medii, îl poate primi este de 4.000 de lei net, plus multe alte avantaje, cum ar fi plata parțială a chiriei sau a ratei la bancă pentru o locuință, bonusuri de performanță și bonuri de masă.
În urma grilei de salarizare făcută publică anul trecut, directorul SRI, Eduard Hellvig, obține în fiecare lună o indemnizație din partea statului de aproximativ 14.400 de lei. Prim adjunctul directorului, Răzvan Ionescu, spunea că primește un salariu de 16.400 de lei. Cei doi adjuncți ai directorului SRI, Cristian Bizadea și Adrian Ciocîrlan, primesc în fiecare lună o remunerație în valoare de 15.900 de lei, respectiv 17.000 de lei. În funcție de studiile și calificările fiecăruia, veniturile pot crește sau pot scădea, de la un an la altul.
Sursa: dailybusiness.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Codul Rutier 2025: Plata amenzii, noua condiție pentru recuperarea mai rapidă a permisului de conducere suspendat
Codul Rutier 2025: Plata amenzii, noua condiție pentru recuperarea mai rapidă a permisului de conducere suspendat O noua regulă pentru șoferii care doresc să-și recupereze mai repede permisul suspendat. Nu mai este suficient testul grilă, trebuie să plătească și amenda. Legea a fost adoptată de parlament cu o condiție nouă clară: fără plata amenzii, nimeni […]
Care este diferența dintre ,,data durabilității minimale” și ,,data limită de consum” pentru produsele alimentare
Care este diferența dintre ,,data durabilității minimale” și ,,data limită de consum” pentru produsele alimentare Ideea ca un aliment este automat periculos după data expirării nu este întotdeuna corectă. Informațiile aflate pe eticheta produselor alimentare pot fi ambigue, iar termenii precum „dată a durabilității minimale” sau „dată limită de consum” pot fi confuzi pentru consumatori. […]
PENSII 2025: Numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari, în creștere
Pensii 2025: Numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari, în creștere Numărul total al beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari a fost, în aprilie 2025, de 914.741 persoane, cu 7.129 mai mare în comparație cu luna precedentă, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), consultate de Agerpres. Dintre aceștia, 828.358 erau pensionari […]