Angajări pe salarii mari și beneficii, la SRI: Românii se înghesuie însă nu trec de probe
Angajări pe salarii mari și beneficii, la SRI: Românii se înghesuie însă nu trec de probe
Tot mai mulți români se gandesc să urmeze o carieră în Serviciul Român de Informații, în special datorită salariilor destul de mari și a stabilității. Problema intervine abia atunci când candidații au de dat probele practice, mulți dintre aceștia nereușind să treacă peste acest pas, scrie cancan.ro.
Probele pe care SRI le dă sunt destul de grele, iar viitorul angajat are nevoie de o mulțime de abilități. Din cauza acestui lucru mulți dintre aplicanți renunță la interviu, sau chiar după ce susțin testele psihologice – care nu sunt puține, în acets fel nu mai ajung la probele practice.
Ce salarii oferă SRI
Nu doar testele psihologice, interviurile și probele practice sunt printre cerințele SRI-ului atunci când vine vorba de angajare. Pentru a putea obține un loc de muncă în cadrul Serviciului, mai sunt câteva condiții de îndeplinit, și anume:
Neapărat cetățenie română
Domiciliul stabil în România
Cazier judiciar curat, fără certuri cu legea, urmărit penal sau dat în judecată
Fără antecedente penale
Să nu aparții vreunui partid politic
Odată îndeplinite cerințele minime de mai sus, începe procesul necesar obținerii postului. Bineînțeles, în cadrul interviului se va discuta și despre oferta salarială.
Conform noilor reglementări, salariul minim pe care un angajat în cadrul SRI, cu studii medii, îl poate primi este de 4.000 de lei net, plus multe alte avantaje, cum ar fi plata parțială a chiriei sau a ratei la bancă pentru o locuință, bonusuri de performanță și bonuri de masă.
În urma grilei de salarizare făcută publică anul trecut, directorul SRI, Eduard Hellvig, obține în fiecare lună o indemnizație din partea statului de aproximativ 14.400 de lei. Prim adjunctul directorului, Răzvan Ionescu, spunea că primește un salariu de 16.400 de lei. Cei doi adjuncți ai directorului SRI, Cristian Bizadea și Adrian Ciocîrlan, primesc în fiecare lună o remunerație în valoare de 15.900 de lei, respectiv 17.000 de lei. În funcție de studiile și calificările fiecăruia, veniturile pot crește sau pot scădea, de la un an la altul.
Sursa: dailybusiness.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Ajutoare sociale 2025: Ce beneficii financiare vor fi tăiate sau micșorate, începând de anul viitor
Ajutoare sociale 2025: Ce beneficii financiare vor fi tăiate sau micșorate, începând de anul viitor De la 1 ianuarie 2025, românii nu vor mai beneficia de anumite ajutoare sociale. Beneficiile financiare vor fi eliminate definitiv sau se vor micșora anul viitor. Citește și: Implicațiile creșterii salariului minim, începând de la 1 ianuarie 2025: Majorarea contribuțiilor […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica
-
Actualitateacum 2 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum o zi
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 3 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României
-
Oameni şi locuriacum o zi
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
11 decembrie – Ziua internațională a munților