Rămâi conectat

Actualitate

Angajări în Armată 2023. MApN vrea să facă angajări din sursă externă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajări în Armată 2023. MApN vrea să facă angajări din sursă externă

Ministerul Apărării susține că se confruntă cu un val de demisii al militarilor profesioniști, motiv pentru care se impun noi modalități de recrutare a cadrelor.

CITEȘTE ȘI: BUNĂSTARE pentru militari: Soldele și salariile de grad vor fi cel puțin dublate. Câți bani vor încasa

Ministerul Apărării Naționale a pus în dezbatere un proiect de ordonanță de urgență prin care dorește modificarea Statului cadrelor militare astfel încât în Armata să poată fi angajat și personal care nu a studiat în școlile militare.

Armata Română vrea recruteze tineri fără studii militare

Aceasta propunere a MApN vine pe fondul crizei de personal cu care se confruntă Armata Română în ce privește subofițerii și maiștrii militar, potrivit fanatik.ro.

„Atractivitatea profesiei militare manifestă o scădere care a dobândit accente critice în perioada recentă, în contextul de securitate extrem de instabil generat de războiul din Ucraina.

Spre exemplificare, numărul tinerilor care s-au înscris la concursurile de admitere la școlile de maiștri militari și subofițeri s-a redus la aproape la jumătate în anul 2022 față de 2021, respectiv de la aproximativ 5.700 la 2.500, în condițiile în care numărul locurilor scoase a fost sensibil egal”, se spune în nota de fundamentare a proiectului de ordonanță de urgență.

Autoritățile au luat noi masuri importante! Raed Arafat și Nelu Tătaru au expus situația si toate masurile pe care le-au adopta!

Ministerul precizează că, deși standardele de exigență pentru testele aptitudinale, fizice și psihologice au fost adaptate „în funcție de nevoi și posibilități”, între 25 și 35% dintre candidații din fiecare an nu îndeplinesc standardele minime pentru o activitate în mediul militar.

Totodată, conducerea MApN susţine că „oferta pentru atragerea forței de muncă mult mai atractivă a mediului privat a determinat ca tinerii militari, în special ofițerii ingineri și soldații și gradații profesioniști, să părăsească sistemul militar, în mare măsură din motive pecuniare. Numărul demisiilor personalului din armată s-a dublat în anul 2021 (peste 1.000) față de anul 2020 (aproximativ 500), iar în primele trei trimestre ale anului 2022, numărul demisiilor este de două ori mai mare față de cel din 2021 (peste 2.000)”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea