Rămâi conectat

Actualitate

Angajări în armată 2018: MApN angajează ingineri, psihologi şi pompieri. Ce condiţii trebuie să îndeplinească şi ce beneficii sunt oferite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Angajări în armată 2018: MApN angajează ingineri, psihologi şi pompieri. Ce condiţii trebuie să îndeplinească şi ce beneficii sunt oferite

Armata pregăteşte noi angajari, astfel au fost scoase mai multe posturi la concursul care va avea loc în lunile octombrie şi noiembrie. Este vorba de funcţii de execuţie prevăzute cu grade de ofiţeri, maiştri militari sau de subofiţeri pentru care pot aplica persoane trecute în rezervă sau care provin din mediul civil. Printre altele, Armata Română caută ofiţeri specializaţi în apărarea împotriva incendiilor, în inginerie, dar şi în psihologie.

La prima specializare, cei care aplică trebuie să aibă studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă/echivalentă în domeniile „Matematică şi ştiinţe ale naturii”, „Ştiinţe inginereşti”, „Ştiinţe sociale”, „Arhitectură şi urbanism” sau orice specializare în profil logistic sau ingineresc. În plus, candidaţii trebuie să fi absolvit cursul „cadru tehnic cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor”.

Pentru posturile de psihologi scoase la bătaie de Armată candidaţii trebuie să aibă studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă/echivalentă sau studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă/echivalentă în domeniul „Psihologie” şi drept de liberă practică în specialitatea “Psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale”.

Condiţii generale
Pentru cei care vor să ocupe aceste funcţii de înaltă specializare în MApN reprezentanţii instituţiei anunţă că există o serie de criterii generale pe care aceştia trebuie să le îndeplinească. Astfel, trebuie să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România de cel puţin 6 luni şi să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul. Mai trebuie precizat că cei care vor să ocupe aceste posturi de ofiţeri trebuie să aibă vârsta de cel mult 50 de ani.

În plus, candidaţii nu trebuie să facă parte din partide sau formaţiuni politice şi să nu facă parte din organizaţii interzise de legislaţie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Calendarul de concurs

Dacă îndeplinesc cumulativ aceste condiţii cei care vor să-şi facă o carieră în Armată trebuie să se înscrie până pe data de 5 octombrie la UM 02515 Bucureşti str. Izvor nr. 110, sector 5 după care, în perioada 22-26, se va face examinarea medicală. Costurile acesteia sunt suportate de către fiecare candidat în parte.

Dosarul de înscriere este compus din cerere de înscriere la concurs, formular de bază cu date personale, certificatul de cazier judiciar, certificatul de naştere, cartea de identitate, acte de studii sau dovada absolvirii acestora şi livretul militar sau adeverinţa eliberată de centrul militar zonal/judeţean/de sector care atestă calitatea de rezervist şi, după caz, efectuarea sau nu a pregătirii militare.

Conform procedurilor MApN, cei care vor să se încadreze în Armată vor trece apoi prin mai multe etape de selecţie. În primul rând se dau teste pentru a se verifica aptitudinile în domeniul militar ale candidatului. Este vorba de examinarea psihologică de care trebuie să treacă orice aspirant. Apoi urmează probele fizice care constau, conform MApN, în parcurgerea într-un timp determinat a unui traseu utilitar-aplicativ şi de probă de rezistenţă. Aceste două teste vor avea loc în perioada 29 octombrie-02 noiembrie, candidaţii fiind notaţi cu Admis sau Respins.

În fine, cei care trec şi de aceste etape vor participa, pe 06 noiembrie, la testul scris în urma căruia vor fi desemnaţi câştigătorii.

Salarii şi alte beneficii

Conform unei ultime grile de salarizare a MApN, faţă de anul trecut, salariile în Armată au crescut cu 15-20 la sută. În acest moment, solda lunară se compune dintr-o parte fixă alcătuită din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi o parte variabilă compusă din indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi din alte drepturi salariale. Pentru corpul ofiţerilor salariile sunt de 2.271 de lei pentru un tânăr locotenent, 3.147 de lei pentru un căpitan şi 3.815 de lei pentru un maior. Apoi un locotenent-colonel este remunerat cu 4.663 de lei, iar un colonel cu 6.025 de lei.

La capitolul beneficii materiale pot fi încadrate şi diurnele duble pe care militarii la încasează în comparaţie cu alţi bugetari şi compensarea chiriilor. În plus, militarii pleacă în concedii pe banii lor, urmând ca la întoarcere să deconteze cheltuielile în limita sumei de 1.450 de lei.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

FOTO| Rusaliile 2023, prăznuite la Catedrala Mitropolitană din Sibiu: Credincioşii au primit ramurile verzi sfințite de ierarh și soborul slujitor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rusaliile 2023, prăznuite la Catedrala Mitropolitană din Sibiu: Credincioşii au primit ramurile verzi sfințite de ierarh și soborul slujitor

Credincioși în număr mare au participat la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Mitropolitană din Sibiu la praznicul Cincizecimii. Soborul slujitor la Sfânta Liturghie a fost condus de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Citește și: Mesaje de Rusalii • Urări de Rusalii • Felicitări de Rusalii

Marele praznic al Cincizecimii a adunat sibienii în număr mare la Catedrala Mitropolitană din oraș, lăcaș împodobit cu ramuri verzi şi flori, pregătit pentru o sărbătoare aleasă care prefigurează hramul de a doua zi al Sfintei Treimi. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a lăcașului de cult, dirijată de pr. lect. dr. Dan Alexandru Streza, informează Mitropolia Ardealului.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurențiu a evidențiat lucrarea harului Duhului Sfânt în Biserică.

Citește și: Obiceiuri și tradiții de Rusalii: Sărbătoarea Rusaliilor, celebrată în aceeași zi cu Pogorârea Duhului Sfânt

„Harul Duhului Sfânt a coborât peste ucenici. Ei sunt primii care au vorbit acea limbă duhovnicească pe înțelesul tuturor. S‑a ridicat acea pedeapsă lăsată de Dumnezeu pentru amestecarea limbilor într‑o posibilitate a unității, pentru că, îndată după predica Sfântului Apostol Petru, au întrebat toți: «Ce să facem?» Iar ucenicii le‑au spus: «Credeți în Hristos!» Este elementul esențial, ca un act practic, să se boteze fiecare în numele lui Hristos, în numele Sfintei Treimi, ca toți să primească harul. Prima Biserică din Ierusalim este prima unitate văzută aici pe pământ, prima instituție care ne cheamă pe toți într‑o unitate de credință, într‑o unitate de iubire, într‑o unitate de împlinire a voii lui Dumnezeu. Biserica este instituție dumnezeiască și omenească, comunitatea credincioșilor care se împărtășesc din același potir. Este dumnezeiască, pentru că este condusă de Hristos, Care ni Se împărtășește nouă prin Trupul și Sângele Său după ce am săvârșit Sfânta Liturghie. Mai există încă o Biserică, cea din Ceruri, a Tuturor Sfinților, unde este Maica Preacurată, unde sunt Sfinții Apostoli, unde sunt toți sfinții care au trăit asemenea nouă, unde sunt toți credincioșii care și‑au câștigat viața veșnică”, a subliniat ierarhul.

La final, credincioşii au primit ramurile verzi sfințite de ierarh și soborul slujitor.

La rândul său, președintele PSD Sebeș, consilierul local Radu Cristian, a fost prezent la acest eveniment.

„Astăzi am avut bucuria de a participa la hramul Catedralei Mitropolitane din Sibiu. Un moment plin de emoție și spiritualitate în inima Transilvaniei.

Mulțumesc Înaltpreasfinției Sale, Laurențiu, Arhiepiscop al Sibiului și Mitropolit al Ardealului, pentru binecuvântarea și lumina pe care o aduce comunității de credincioși.

O zi binecuvântată și plină de înțelepciune pentru toți!”, a fost mesajul postat de Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

LISTA FINALĂ| Mai multe școli din Alba vor fi finanțate în apelul pentru dotarea claselor cu mobilier, a laboratoarelor de informatică, de științe și a cabinetelor școlare: Despre ce sume este vorba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai multe școli din Alba vor fi finanțate în apelul pentru dotarea claselor cu mobilier, a laboratoarelor de informatică, de științe și a cabinetelor școlare: Despre ce sume este vorba

Mai multe unități școlare din județul nostru vor fi finanțate în apelul pentru dotarea claselor. Ministerul Educației a anunțat că a finalizat procesul de evaluare a proiectelor depuse pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe (palatele și cluburile copiilor, cabinetele de asistență psihopedagogică, cluburile sportive).

2.538 de proiecte, pentru 5.846 unități de învățământ beneficiare vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK PENTRU: Lista proiectelor admise la nivel național

Valoarea totală eligibilă fără TVA este de 1.024.237.402,96 de euro.

Investițiile presupun:

  • „cabinete școlare (inclusiv pe discipline, de asistență psihopedagogică, săli de sport) dotate cu mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale.
  • laboratoare de științe dotate cu mobilier specific, echipamente digitale și materiale didactice.
  • laboratoare de informatică dotate în grădinițe, învățământ primar, gimnazial, liceal și în alte unități conexe.
  • ateliere de practică dotate cu materiale și echipamente didactice”, potrivit Ministerului Educației.

Sursa: edupedu.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

5 iunie 2023| COD GALBEN de furtună în Alba. Averse, descărcări electrice, vânt, grindină. Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de furtună în Alba. Averse, descărcări electrice, vânt, grindină. Localitățile vizate

Cod galben emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru zonele din județele Alba și Mureș. Acest cod galben este valabil de la data de 5 iunie 2023, începând cu ora 16:35, până la aceeași dată, ora 18:00.

Zonele afectate de acest cod galben sunt următoarele: în județul Alba, localitățile Aiud, Ocna Mureș, Unirea, Jidvei, Șona, Lopadea Nouă, Lunca Mureșului, Mirăslău, Fărău, Noșlac, Hopârta și Rădești; în județul Mureș, localitățile Târnăveni, Luduș, Iernut, Ungheni, Adămuș, Mica, Gănești, Bahnea, Sânpaul, Chețani, Suplac, Ogra, Cuci, Cucerdea, Bogata, Ațintiș și Bichiș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fenomenele meteo care se vor semnala în aceste zone sunt averse care vor acumula local peste 20-25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină de mici dimensiuni.

ANM recomandă cetățenilor din aceste zone să fie precauți și să ia măsuri de siguranță în timpul perioadei de cod galben. Este important să se evite deplasările inutile și să se acorde atenție sporită în cazul în care se produc averse puternice. De asemenea, este recomandat să se evite zonele expuse riscului de inundații și să se asigure obiectele și construcțiile sensibile la vremea nefavorabilă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare