Andrei Marga își lansează cea mai recentă carte la Târgul de Carte Alba Transilvana, 6-8 iunie 2019
Sâmbătă, 8 iunie 2019, începând cu ora 17.00, cea de-a treia zi a Târgului De Carte Alba Transilvana va găzdui lansarea cărții România în Europa actuală semnată de distinsul prof.univ.dr. Andrei Magda.
România în Europa actuală este o lucrare amplă ce are ca tematică problemele cu care se confruntă azi țara noastră, în contextual globalizării și europenizării. Autorul realizează o critică severă și argumentată a neajunsurilor care încetinesc sau chiar împiedică sincronizarea României cu celelalte țări europene, toate privite prin prisma politicianului, sociologului, filosofului și fostului ministru Andrei Marga.
Publicul prezent la lansarea cărții va putea intra într-un dialog direct cu autorul, dialog în care prof.univ.dr. Andrei Marga va încerca să analizeze dificultățile cu care se confruntă societatea românească actuală și să propună soluții optimiste pentru rezolvarea lor. În finalul evenimentului va avea loc o sesiune de autografe.
Andrei Marga este licențiat în filosofie și sociologie obținând titlul de doctor în filosofie, cu teza „Teoria critică a școlii de la Frankfurt”. S-a specializat în filosofie contemporană în Germania și în SUA.
Profesor de filosofie contemporană și de logică generală, Andrei Marga a fost cel mai longeviv rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, a fost ministru al Educației Naționale și ministru al Afacerilor Externe și președinte al Institutului Cultural Român. A fost deasemenea ales în conducerea unor organizații și instituții internaționale cum ar fi European University Association, United Nations University in Tokyo, CEPES-UNESCO, Magna Charta Observatory, etc. și a fost numit consultant al unor instituții culturale și universitare în China, Vatican, Germania, Ungaria și Austria.
Andrei Marga a fost onorat cu decernarea de ordine de stat în Germania, Franța, Italia, Portugalia, Ungaria, Moldova și România. De-a lungul timpului a primit numeroase premii și distincții dintre care cele mai importante sunt titlurile de Doctor Honoris Causa al Universităților „Paul Valéry” – Montpellier, „Corvinus” – Budapesta, Debrecen, Baku, Chișinău, Plymouth – New Hampshire, „Alexandru Ioan Cuza” – Iași și este laureat al Premiului Internațional „Herder” în anul 2005.
Târgul de Carte Alba Transilvana se va desfășura în perioada 6-8 iunie 2019, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba iar intrarea este liberă atât la evenimentele pentru adulți cât și la cele pentru copii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia Marți, 26 noiembrie 2024, de la ora 19.00, sunteți invitați la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, la spectacolul Domnul de Pourceaugnac, după Moliere, o comedie clasică din repertoriul SKEPSIS. Domnul de Pourceugnac este un […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii