Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ANCHETĂ la centrul de dializă din partea inspectorilor DSP Alba: Dotarea cu echipamente de protecție și nedeclararea pacienților, printre neregulile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit Directorului Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, inspectorii sanitari anchetează situația de la centrul de dializă din cartierul Bărăbanț din Alba Iulia. Această anchetă este diferită față de ancheta epidemiologiă, vizând dotarea cu echipamente de protecție și utilizarea acestora, efectuarea tirajului epidemiologic la accesul pacienților în unitate.

De asmenea, ancheta vizează și respectarea precauțiunilor minime prevazute de lege, pe care DSP le-a transmis centrului de dializa în scris de acum aproximativ 10 zile, precum și respectarea regulilor de transport al pacienților dializați.

DSP Alba ia în calcul și o eventuala nedeclarare a unor pacienți a contactului cu membri de familie sau alți apropiați întorși din state europene afectate de pandemie. Aproximativ 250 de pacienți, din Alba și județele limitrofe, sunt dializați la acest centru.

„Concluziile anchetei vor fi făcute publice odată cu finalizarea acesteia. Este inacceptabil ce s-a întâmplat”, a transmis Alexandru Sinea.

Reamintim că, centrul de dializă din Alba Iulia a devenit un nou focar de infecție al județului, după ce nu mai puțin de zece persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. Printre persoanele infectate se numără și trei cadre medicale ale instituției, fiind vorba despre un medic și două asistente, restul de șapte persoane fiind pacienți.

Centrul de dializă din Alba Iulia se confruntă cu probleme foarte grave, după ce numai puțin de 10 persoane, printre care 7 pacienți cu dializă și 3 personale medicale au fost confirmate cu COVID-19.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea