Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Anchetă internă la Spitalul Judeţean Alba, în urma decesului unui copil în vârstă de 12 ani

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În ediţia tipărită a Ziarului Unirea, de astăzi, aţi aflat cazul tulburător al copilului în vârstă de doar 12 ani, care s-a stins pe secţia de pediatrie din Spitalul Judeţean Alba. Conducerea unităţii medicale a demarat o anchetă internă pentru evaluarea cazului.

Raul Onea suferea de o malformaţie genetică, sindromul Marfan, care este o boală determinată de mutații ale genei FBN1 ce afectează țesutului conjunctiv, fapt ce duce la afectarea ochilor, sistemului cardio-vascular şi a scheletului osos.

Băiatul se afla în evidenţele Institutuţui Inimii din Cluj-Napoca, unde i s-au făcut o serie de investigaţii care confirmau cumplitul diagnostic.

În data de 2 aprilie, băiatului i s-a făcut rău la şcoală, acuzând dureri în piept după ce a urcat scările pentru a ajunge la sala de clasă. Mama lui Raul a fost chemată de urgenţă la şcoală de către cadrele didactice. Copilul a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe din Alba Iulia. Aici, a fost solicitată intervenţia unui medic specialist cardiolog, însă, aşa cum reiese şi din biletul de externare, „s-a primit un refuz pe considerentul că persoana în cauză este un copil de 12 ani”. Electrocardiograma efectuată nu a evidenţiat deficienţe periculoase în funcţionarea inimii. „Tratamentul” administrat: Algocalmin.

Mai apoi, a fost consultat de medicul pediatru din cadrul UPU şi internat în secţia de pediatrie. După-amiaza, durerile în piept ale băiatului au revenit, aşa că mama acestuia a solicitat din nou intervenţia unui cardiolog. Nici de această dată nu a fost cu succes. Motivul: „în secţia de cardiologie era de gardă un internist”. Copilului i s-a administrat Algocalmin şi Nurofen.

Durerile insuportabile au continuat până seara, la ora 22:30, când Raul, cu ultimele puteri a strigat „Mă doare tare, mamă!”. Acestea au fost şi ultimele sale cuvinte. Copilul intrase în stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare ale medicului din ATI au fost în zadar. La ora 23:38 a fost pronunţat decesul.

După ce şi-au înmormântat unicul copil, părinţii îndureraţi au făcut plângere penală prin care solicită „organelor de cercetare penală a întreprinde toate diligenţele necesare în vederea identificării persoanei sau persoanelor vinovate şi tragerea acestora la răspundere penală pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: * fapta de ucidere din culpă, prevăzută şi pedepsită de art. 172 alin 2 Cod Penal, *fapta de neglijenţă în serviciu, prevăzută şi pedepsită de art 249 Cod Penal.”

În cursul zilei de astăzi, Spitalul Judeţean Alba a transmis un punct de vedere oficial, cu privire la acest caz „Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba transmite condoleanţe familiei îndoliate, cauzată de pierderea unicului fiu. Totodată transmite părinţilor că a constituit comisia de analiză a deceselor pentru evaluarea cazului. Dupa analizare, în cel mai scurt timp, comisia va lua deciziile care se impun.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea