Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ancheta în cazul profesoarei decedate din Aiud: ”Desprinderea crengii a survenit în urma ploilor abundente din ultima perioadă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O anchetă în cazul profesoarei din Aiud, care a decedat după ce a fost lovită în parc de o creangă desprinsă dintr-un copac, arată că incidentul a survenit în urma ploilor abundente din ultima perioadă, fructele (castanele) acumulând o cantitate mare de apă ducând la îngreunarea coronamentului.  

parc aiud06Serviciul Public Administrația Patrimoniului Local Aiud împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic au procedat la o evaluare a stării arborelui din care s-a desprins creanga care a determinat accidentul și s-a constatat că arborele era în stare de vegetație normală și nu prezenta crengi uscate, fiind un arbore sănătos deci nu prezenta risc vizibil de rupere.

Totodată s-a concluzionat că desprinderea acestei crengi a survenit în urma ploilor abundente din ultima perioadă, fructele (castanele) acumulând o cantitate mare de apă ducând la îngreunarea coronamentului. Condițiile meteo prielnice au dus la mărirea suprafeței foliare care a contribuit la sporirea greutății peste limita de rupere, fenomen care este cunoscut în literatura de specialitate ca și „summer branch drop”, se arată într-o notă de informare, trimisă consilierilor locali, și postată pe Facebook de consilierul independent Ionel Danciu.

Poliţia a demarat cercetări, care sunt continuate acum de procurori, pentru ucidere din culpă în cazul profesoarei care a decedat, la un spital din Sibiu, la nouă zile după ce o creangă a lovit-o în cap.

Femeia, care era profesoară de limba engleză, a fost iniţial transportată cu ambulanţa la spitalul din Aiud, însă pentru că starea sa era gravă, medicii au decis să o trimită cu un elicopter SMURD la spitalul de Neurologie din Sibiu. Pacienta a intrat în comă, iar la 9 zile de la producerea incidentului şi-a pierdut viaţa.

Autorităţile locale au închis parcul din Aiud, iar zona a fost delimitată, fiind puse mesaje de atenţionare că accesul este strict interzis, pe motiv că se toaletează copacii.

În acest caz, Parchetul de lângă Tribunalul Alba continuă cercetările.

ancheta01ancheta02


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea