Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

ANAF „vânează” profesorii care oferă meditații. Dascălii trebuie să își declară veniturile și să aibă casă de marcat

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
ANAF „vânează” profesorii care oferă meditații. Dascălii trebuie să își declară veniturile și să aibă casă de marcat
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Profesorii care s-au meditații sunt nevoiți să anunțe fiscul și să depună o declarație de venit până la data de 25 mai. Unul din trei elevi români face meditații la cel puțin o materie, potrivit unui studiu realizat de IRES, împreună cu Societatea Academică din România.

Vlad este elev în clasa a XII-a și pentru el urmează câteva luni de foc. Primul hop este Bacalaureatul, după care va urma înscrierea la facultate. Se pregătește la mai multe materii și spune că acest lucru îl ajută să fie mai încrezător: „La matematică, la română (fac meditații – n.r.). A fost și pandemie și am avut de recuperat multe chestii de când am fost în online.”

De altfel, 73% dintre elevii chestionați în cadrul studiului consideră că performanțele școlare se îmbunătățesc considerabil odată cu participarea la aceste ore în particular. Cei mai mulți dintre cei care fac ore suplimentare o fac la matematică, peste 80%, o treime la limba română și 29% la o limbă străină.

IRES: Bugetul pentru meditații, între 50 și 100 de lei pe ședință

În ceea ce privește bugetul alocat pentru meditații, acesta poate varia între 50 și 100 de lei pe ședință, arată datele studiului IRES. Efortul financiar trece de 300 de lei pe lună și se poate dubla sau tripla, dacă elevul ia lecții particulare la mai multe materii: „120 de lei pe săptămână, ori patru, 480 de lei pe lună. E necesar dacă vrei note mai bune.”

Roxana a ieșit din sistemul clasic de învățământ, iar de trei ani are un business prin care oferă meditații la matematică. Lucrează cu 80 de copii, are firmă și oferă părinților factură și bon fiscal pentru serviciile prestate.

Roxana Caciora, freelancer în domeniul meditațiilor: „Tot timpul mi se spunea că trebuie să mai aștepți, un an, cinci, te muți dintr-un sat în altul și apoi o să prinzi un loc și la oraș. Eu simțeam că nu mai am răbdare să aștept, mi se pare că educația nu mai poate să aștepte și tot ce trăim acum prin faptul că există tineri care nu sunt nici la școală, nici în câmpul muncii, este un rezultatul a ceea ce s-a întâmplat greșit în sistemul de învățământ.”

Elevii din România au și alternativa programului „Școală după școală. Cadrele didactice sunt plătite din banii veniți de la asociațiile de părinți.

Horea Abrudan, inspector șef ISJ Bihor: „La nivelul județului Bihor avem 26 de unități de învățământ în care se desfășoară acest program „Școală după Școală”.

Bogdan Băcilă – jurnalist Digi24: „Concluzia studiului este că astfel de ore remediale sunt necesare și în cazul copiilor care provin din medii sociale defavorizate. Iar acest lucru s-ar putea face prin acordarea de vouchere educaționale, printre extinderea programului „Școală după școală” și prin înființarea de centre educaționale în mediul rural.”

ANAF a publicat un ghid al profesorului care primește bani din meditații

ANAF a publicat recent un ghid al profesorului care încasează bani din meditații. Acesta are obligația de a se înregistra la Registrul Comerțului, de a avea casă de marcat și de a plăti impozit pentru veniturile realizate.

Declarația de venit pentru calcularea impozitului datorat statului trebuie depusă până în data de 25 a fiecărei luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea