Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

ANAF vă șterge datoriile, până la sfârșitul acestui an. Ordonanța Amnistiei se adresează și persoanelor fizice, nu doar celor juridice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Persoanele fizice pot beneficia de ștergerea datoriei până la sfârșitul acestui an. Ordonanța Amnistiei nu se adresează doar persoanelor juridice, ANAF putând șterge datoriile publice pentru persoanele fizice, dacă sunt îndeplinite o serie de condiții.

Persoanele fizice pot cere ștergerea datoriilor până la sfârșitul anului. Se încadrează persoanele fizice ce au datorii la stat restante la 31 decembrie 2018. Ordonanța face referire la taxele administrate de organul fiscal central, nu și de organele locale. Mai exact, nu se șterg datorii provenite din neplata impozitului pe imobil, mașini, terenuri sau amenzi rutiere.

Datoriile pot fi șterse până pe 15 decembrie 2019.

Ce condiții trebuie îndeplinite?

Persoanele care vor să beneficiaeze trebuie să:

-plătească datoriile din 2018. Aici intră impozite, taxe, contribuții etc. Acestea trebuie plătite la bugetul central, nu la cele locale.

-plătească datoriile din 2019

-fi depus, la zi, declarațiile fiscale, cum ar fi declarația unică.

Cei care vor anularea datoriilor trebuie să ceară acest lucru. Ștergerea lor nu se produce din oficiu. Potrivit proiectului, pentru a beneficia de amnistie trebuie să achitați datoriile de anul acesta. Aici intră:

-datoriile scadente până la 31 decembrie 2018

-datoriile reprezentând diferențe, care au fost constatate prin decizii de impunere și au fost comunicate până la 31 decembrie 2018

-datorii individualizate în titluri executorii emise conform legii și existente în evidența organului fiscal pentru recuperare până la 31 decembrie 2018 inclusiv.

Nu pot fi șterse datoriile pentru care s-au cerut și acordat înlesniri la plată.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea