Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din 15 aprilie.

Concret, ministrul de Finanțe a avut ideea să nu existe două firme, două micro-întreprinderi într-o familie care să plătească impozite mai mici de 1% sau 3% pe cifra de afaceri, ci în aceeași familie să fie o singură micro-întreprindere și automat cealaltă firmă să treacă pe impozit pe profit de 16% pentru a lua mai mulți bani la stat, informează Antena3 CNN.

Citește și: Tentative noi de fraudă în numele ANAF: Mesaje false legate de e-Factura

Ce controale pregătește ANAF

Mai mult, ANAF va face și controale în acest sens. De exemplu dacă doi soţi au o firmă de contabilitate şi o firmă de făcut prăjituri și soțul asigură contabilitatea pentru firma soției de prăjituri atunci una din aceste firme va plăti impozit de 1 sau 3% pe cifra de afaceri, impozit pentru micro întreprinderi, în timp ce cealaltă companie, indiferent de cât are cifra de afaceri, va trece pe impozit pe profit de 16 %.

Dacă ne referim la frate și soră, care pot să aibă, de exemplu, nume diferite atunci cele două micro întreprinderi nu pot să fie în aceeași familie, iar una va trebui să plătească impozit pe profit.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pastorala de Paște 2024 a cardinalului Lucian: ”Moartea și învierea Domnului pentru mântuirea noastră ne dezvăluie cât de importanți suntem pentru Dumnezeu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pastorala de Paște 2024 a cardinalului Lucian: ”Moartea și învierea Domnului pentru mântuirea noastră ne dezvăluie cât de importanți suntem pentru Dumnezeu” Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 ✠ Cardinal LUCIAN prin harul și mila Bunului Dumnezeu, Arhiepiscop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea