Rămâi conectat

Actualitate

ANAF începe „colinda” pentru a strânge de la contribuabili taxele restante. Ordin intern emis de institutie

BONTEA Alexandru

Publicat

în

ANAF începe „colinda” pentru a strânge de la contribuabili taxele restante. Ordin intern emis de institutie

Lucian Heiuș, președintele ANAF, a dispus administrațiilor județene, administrației marilor contribuabili și Antifraudei să acționeze în perioada 27-30 decembrie 2022 pentru a maximiza colectarea veniturilor bugetare în scopul realizării nivelul programat.

ANAF trebuie să verifice declaraţiile depuse şi obligaţiile fiscale scadente în această perioadă şi să acţioneze acolo unde consideră necesar prin contactarea telefonică sau echipe mixte de control operativ la contribuabilii cu obligaţii fiscale curente semnificative rămase neachitate, potrivit documentului aflat în posesia profit.ro.

Potrivit ordinului preşedintelui ANAF: „Pentru atingerea obiectivelor sunt necesare acţiuni concrete de îmbunătăţire a colectării bugetare, pe toate palierele de acţiune disponibile”.

Se va avea în vedere, în perioada 27 – 30 decembrie 2022, creşterea gradului de colectare a obligaţiilor fiscale prin: analizarea declaraţiilor fiscale şi a plăţilor făcute în contul acestora, identificarea contribuabililor ce nu au plătit obligaţiile fiscale curente şi contactarea acestora în scopul impulsionării efectuării plăţilor necesare; monitorizarea contribuabililor cărora li s-au acordat înlesniri la platăm analizarea modului de respectare a acestora şi atenţionarea asupra achitării ratelor la termenele prevăzute în graficele de eşalonare, precum şi a obligaţiilor fiscale curente; analiza sumelor plătite în conturile unice sau în contul 50.67 şi care nu au fost distribuite in vederea compensării cu obligaţiile fiscale restante; analizarea listelor de suprasolviri şi arierate în vederea compensării acestor sume cu debitele nestinse, precizează Profit.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea