Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit.

Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii.

„Autoritățile de la noi din țară au tot încercat în ultima perioadă să crească nivelul de colectare a taxelor și impozitelor la bugetul de stat.

În contextul în care tot mai mulți proprietari închiriază locuințe fără un contract, cei de la ANAF au publicat un nou ghid privind chiriile, cu reguli stricte.

„Proprietarii sunt înștiințați că sunt obligați să înregistreze contractele de închiriere la ANAF”

Citește și: ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

În primul rând, proprietarii sunt înștiințați că sunt obligați să înregistreze contractele de închiriere la ANAF. Acest lucru se va face în termen de 30 de zile de la semnarea contractului.

În plus, vor avea de plătit și un impozit de 10% pe veniturile din chirii, după ce se va scădea o cotă de cheltuieli de 20% din suma totală.

De exemplu, la o chirie de 2.500 lei, echivalentul a 500 euro, un proprietar va plăti la stat un impozit lunar de 200 de lei.

Românii care realizează venituri din chirii mai trebuie să depună, anual, declarația unică pentru anul fiscal anterior, iar cei are vor realizează venituri din chirii mai mari de șase salarii minime brute pe economie vor avea de plătit și contribuția la sănătate, care este tot de 10%”, spun jurnaliștii Antena 3 CNN.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Noua metodă de calcul a pensiilor: Explicații oficiale privind veniturile seniorilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

PENSII 2024: Noua metodă de calcul a pensiilor: Explicații oficiale privind veniturile seniorilor Noua lege a pensiilor stabilește cadrul legal pentru pensionarii actuali și viitori. După publicarea legii, au fost emise normativele care stabilesc noua formulă de calcul a pensiilor. În acest context, CNPP și Ministerul Muncii explică modul în care vor fi calculate veniturile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea