ANAF a publicat noua listă cu marii contribuabili cu datorii fiscale. Urmează listele cu contribuabilii mijlocii și persoanele fizice care au restanțe la fisc
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că a publicat lista contribuabililor mari cu datorii fiscale de peste 100.000 de lei înregistrate la 30 iunie 2016.
Cei 127 de debitori, care au calitatea de „contribuabili mari“, au în total obligaţii fiscale restante în valoare de 3,77 miliarde de lei la 30 iunie 2016 şi neachitate până la data publicării listei“, arată ANAF.
Fiecare contribuabil în parte are datorii mai mari de 100.000 de lei. Denumirile acestora sunt preluate din evidenţele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului sau din documentele oficiale de înfiinţare, aşa cum au fost declarate de contribuabili.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală publică trimestrial listele debitorilor, persoane juridice şi fizice, care au obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii 30 iunie 2016 şi neachitate până la data publicării, conform art. 162 din Codul de Procedură Fiscală.
Odată cu publicarea acestei liste au fost introduse următoarele completări
– nu se consideră că un debitor înregistrează obligaţii fiscale restante în situaţia în care suma datorată este mai mică sau egală cu cea care trebuie să îi fie rambursată/restituită. Contribuabilii aflaţi în această situaţie nu sunt publicaţi pe site;
– a fost introdusă coloana de „Observaţii“, pentru a prezenta corect starea juridică a debitorilor – insolvenţă, faliment, insolvabil, după caz.
„În perioada imediat următoare vor fi publicate şi listele similare ale contribuabililor mijlocii, mici precum şi cea a persoanelor fizice“, precizează ANAF.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere Noul Cod Silvic, adoptat prin Legea nr. 331/2024 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie 2025. Acesta introduce noi măsuri pentru protejarea mediului, dar și sancțiuni dure pentru a combate tăierea ilegală a lemnelor. Citește și: Noi reglementări în […]