Rămâi conectat

Politică Administrație

ANA – sună aşa de bine chiar şi atunci când este vorba despre prescurtarea unui partid politic

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ANA – sună aşa de bine chiar şi atunci când este vorba despre prescurtarea unui partid politic

Acţiunea Naţională Alba este un partid pentru politici locale, mai bine spus pentru administraţie locală, născut din dorinţa reală de a oferi semenilor noştri o adevărată alternativă în ceea ce priveşte viaţa socială la nivel local.

Sătui de promisiunile mincinoase, venite timp de peste treizeci de ani, din partea unor aşa-zişi „politicieni” care se tot perindă de la un partid la altul, pentru a „conduce” societatea civilă, şi din dorinţa reală de a realiza lucruri adevărate în interesul real al seamănului nostru, ia fiinţă Acţiunea Naţională Albă, adică „ANA”. Structura centrală a organizaţiei este în municipiul Alba Iulia, nimic comun cu organizaţii toxice din Bucureşti, sau din altă parte a ţării. O mână de oameni simpli, oneşti, responsabili şi muncitori, care doresc să devină un exemplu în lansarea la nivel local şi naţional a ceea ce urmează să se înfăptuiască pentru societatea civilă din România. Suntem împinşi din spate de o reală dorinţă, care va demonstra faptul că o abordare simplistă şi cinstită a tuturor problemelor cu care se confruntă societatea civilă se pot rezolva cu succes în favoarea societăţii.

De ce ne-am constituit în partid politic? Nu este vina noastră, noi nu ne-am dorit acest lucru, dar din păcate la ora actuală este singura variantă care ne poate asigura participarea în grup la alegerile locale care vor urma. De precizat este faptul că noi dorim să facem administraţie, acea administraţie venită din dorinţa de a reprezenta interesele reale ale cetăţenilor, nicidecum acele interese de grup sau de partid care timp de peste treizeci de ani au terminat România din punct de vedere economic, industrial, cultural, tradiţional, ducând aproape chiar şi la pierderea indentitatii naţionale.

Din punctul nostru de vedere, politica trebuie să se facă doar la nivel de parlament, inclusiv guvernul trebuie să facă administraţie, acea administraţie în interesul strict al cetăţeanului şi nicidecum acea administraţie cu decizii politice venite din partea unui partid politic sau venite din afara ţării. Noi nu vom putea înţelege niciodată de ce un preşedinte de partid trebuie să fie obligatoriu premier sau preşedintele ţării, deoarece, în aceste circumstanţe, meritocraţia moare, iar noi, cetăţenii de rând, simţim pe propria piele toate acestea, de peste 30 de ani.

De reţinut este faptul că noi nu avem niciun fel de obligaţii în spate, nu avem obligaţia de a prelua nici o decizie de la centru pentru a fi pusă în practică, sub administraţia noastră un bec stradal va costa 80 de lei, nu 450 de euro, un ghiveci de flori va costa maximum 20 de lei, nu 200 sau 300 de lei, un contract cu primăria care va pleca de la 80.000 de euro în partea finală va costa maximum 100.000 de euro, nicidecum 250.000 de euro.Noi nu trebuie să oferim contracte firmelor de „casă” ale acestor indivizi conectaţi de peste treizeci de ani la banul public, nouă niciodată nu ne va spune cineva de la Bucureşti ce trebuie să facem, pe noi nu ne va putea obliga nimeni niciodată să satisfacem cerinţele unora cu interese meschine doar pentru faptul că diverşi agenţi economici s-au făcut membri de partid pentru a se putea ancora la banul public. Din acest punct de vedere, dorim să-i asigurăm pe toţi cetăţenii acestui judeţ că odată cu noi în funcţii publice, aceste interese ticăloase îşi vor găsi sfârşitul, iar banul public se va cheltui doar în interesul comun al contribuabililor.

 Ştim, este greu să mai crezi aşa ceva după 30 de ani de risipă şi minciună, de promisiuni şi nerealizări, dar noi vă sugerăm să mai încercaţi încă o dată o altă variantă, este singura şansă pentru noi, ca societate, să schimbăm lucrurile, trebuie încercat de fiecare dată când avem această posibilitate; este singura şansă de a mai putea spera la ceva bun, la altceva. Mulţi ne spun faptul că nu vom avea nicio şansă, că ne vor termina aceste partide politice care de treizeci de ani cangrenează societatea, noi vă spunem cu totul altceva, voi sunteţi cei care decideţi cum ar putea fi schimbat viitorul nostru, dacă mergeţi la vot şi veţi pune ştampila pe ANA, ei nu vor mai putea face nimic, totul depinde numai de voi.

De peste treizeci de ani o avem pe aceeaşi „MĂRIE” care din patru în patru ani îşi schimbă pălăria, ba roşie, ba portocalie, acum o poartă pe cea albastră, de multe ori putem vedea faptul că deasupra este albastră, iar în interior roşie, alteori în degrade, dar de fapt, aşa cum v-am spus, vorbim exact despre aceeaşi „MĂRIE”.

Noi ne-am săturat de această „MĂRIE”, vrem să o aducem pe „ANA”, pe acea „A.N.A.” cu o pălărie albă. De ce albă?! Este simplu, pentru a se putea observa imediat o eventuală pată, iar dacă va fi cazul, o vom spăla imediat, pentru ca ea să rămână tot timpul albă, aceasta va fi ANA.

Mircea TRIFU, preşedinte ANA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea