Rămâi conectat

Ştirea zilei

America trece printr-o INFLAȚIE cum nu a mai văzut de 13 ani. Ce urmează „de teamă că vin vremuri grele”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Analistul american Nouriel Roubini crede că urmează mama tuturor crizelor economice. El a prezis criza economică din 2008.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a atras atenția, în acest context, pentru DCNews și DCNewsTV, spre șeful Băncii Centrale a Americii, care ”a fost chemat în fața Comitetului pentru Servicii Financiare și ținut acolo trei ore”. Pentru a clarifica despre cine e vorba, analistul politic Bogdan Chirieac a punctat: ”SEC înseamnă Security Exchange Commission, Comisia de Control a Bursei din New York, cea mai mare bursă a lumii”.

America, cea mai gravă criză din ultimii 13 ani

Adrian Vasilescu a subliniat că a fost o discuție pe servicii financiare, de trei ore, în care șeful SEC a fost ”extrem de reticent”. ”America este într-o situație foarte gravă, a atins în iunie anul acesta o inflație de 5,4%, nu a mai avut America de 13 ani o inflația atât de mare, de 13 ani și o are în criza asta. Încă nu i s-au depistat cu exactitate sursele, de unde vine această inflație.”

”S-ar putea să avem o creștere de prețuri de teamă că vin vremuri grele” crede Adrian Vasilescu.

”În Europa stăm la fel de rău, numai că este o situație tranzitorie. Dacă am pune față în față inflația din iunie din Europa cu inflația din America din iunie, am spune că America a luat-o razna și Europa stă excelent.” a spus consilierul guvernatorului BNR. În România, inflația pentru luna iunie a fost 3,94%, iar în Europa 2,2%, o inflație tranzitorie după o perioadă lungă de deflație, după cum a explicat Adrian Vasilescu, ”prețuri care scădeau, nenorocire pentru producători”. ”UE și BCE s-au bătut nebunește să scape de deflație.” a punctat Vasilescu în intervenția pentru DCNews.

Despre ce se întâmplă acum în România, Adrian Vasilescu a afirmat că românii au mai mulți bani în bănci decât s-au acordat credite. Cu alte cuvinte, citându-l, ”băncile sunt burdușite cu bani”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea