Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

America ne trimite BANI: Ajutor de 2,6 miliarde de dolari pentru țările care „riscă o viitoare agresiune rusă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

America ne trimite BANI: Ajutor de 2,6 miliarde de dolari pentru țările care „riscă o viitoare agresiune rusă”

Administraţia Biden va oferi un ajutor militar în valoare de peste 2 miliarde de dolari pentru Ucraina şi alte ţări europene care „prezintă cel mai mare risc cu privire la o viitoare agresiune rusă”, printre care şi România.

În cadrul întâlnirilor cu oficiali ucraineni de rang înalt, la Kiev, Anthony Blinken (foto articol), secretarul de stat al SUA, a spus că administraţia Biden a notificat Congresul cu privire la intenţia sa de a oferi 2 miliarde de dolari în finanţare militară străină pe termen lung Ucrainei şi altor 18 dintre vecinii săi, inclusiv membrii NATO şi partenerii regionali de securitate, care „prezintă cel mai mare risc cu privire la o viitoare agresiune rusă”, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

În aşteptarea aprobării, aproximativ 1 miliard de dolari vor fi alocaţi Ucrainei, iar restul va fi împărţit între România, Albania, Bosnia, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Georgia, Grecia, Kosovo, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, Slovacia şi Slovenia, a precizat Departamentul de Stat.

Finanţarea va ajuta acele ţări să „descurajeze şi să se apere împotriva ameninţărilor emergente la adresa suveranităţii şi integrităţii lor teritoriale” prin îmbunătăţirea integrării lor militare în NATO şi combaterea ”influenţei şi agresiunii ruse”, a adăugat Departamentul de Stat.

Pachet special pregătit doar pentru Ucraina
„Această asistenţă demonstrează încă o dată angajamentul nostru neclintit faţă de viitorul Ucrainei ca stat democratic, suveran şi independent, precum şi securitatea aliaţilor şi partenerilor din regiune”, se mai arată în comunicat.

Finanţarea militară străină, sau FMF, permite beneficiarilor să achiziţioneze echipamente de apărare fabricate în SUA, adesea în funcţie de nevoile lor specifice.

Finanţarea vine pe lângă un pachet de 675 de milioane de dolari de arme grele, muniţie şi vehicule blindate numai pentru Ucraina, pe care secretarul Apărării, Lloyd Austin, le-a anunţat joi, la o conferinţă la Ramstein, Germania.

Acest pachet include obuziere, muniţii, vehicule militare de tip Humvee (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), ambulanţe blindate, sisteme antitanc şi multe altele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea