Rămâi conectat

Actualitate

Amenzile primarilor, plătite din banii cetățenilor! Legea a trecut de Parlament

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amenzile primarilor, plătite din banii cetățenilor! Legea a trecut de Parlament

Amenzile primite de primari vor fi plătite din banii contribuabililor, nu din buzunarul lor. Este decizia controversată a parlamentarilor, care au modificat legea contenciosului administrativ.

Amenzile stabilite de judecători nu vor mai fi plătite direct de către conducătorii instituțiilor, adică nici de primari.

Cei care nu și-au îndeplinit îndatoririle de serviciu, nu vor mai scoate bani din buzunar pentru plata amenzilor, ci banii vor fi luați din bugetul instituțiilor publice, deci din banii contribuabililor.

Totul a plecat de la o hotărâre a Curții Constituționale care spune că primarii și conducătorii de instituții nu mai pot fi acuzați de abuz în serviciu, dacă nu încalcă o lege primară.

În urma hotărârii, amenzile pentru edilii care nu își îndeplinesc îndatoririle de serviciu vor fi plătite din bugetul instituțiilor publice. În timp ce alte legi stau cu anii în sertarul aleșilor, aceasta a trecut de Camera Deputaților și Senat în timp record, la nici o lună de la depunere.

„Noua lege îndreaptă, de fapt, o eroare. Am avut discuții aprinse în Asociația Municipiilor din România.

Parlamentarii PSD au venit cu această corectare care este îndreptățită și ne vom îndrepta către funcționarul care a greșit.

În situația în care greșește primarul, există o comisie de disciplină, care este independentă în cazul fiecărei instituții și se ia decizia. În cazul în care primarul a greșit, acesta va plăti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea