Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Amenzi pentru pescuit ilegal pe râul Mureș

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jandarmeria Aiud împreună cu inspectori din cadrul ANPA Cluj  a organizat sâmbătă, 15 februarie a.c., o acţiune comună pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol. Trei persoane au fost sancţionate contravenţional, iar uneia i-a fost suspendat temporar permisul de pescuit.

Activitatea s-a desfăşurat pe râul Mureş, pe raza localităţilor Rădeşti, Ciumbrud, Gâmbaş şi Ocna Mureş. În zona podului de la Gâmbaş a fost depistat Cornel M. ( 27 de ani ), domiciliat în Aiud care tocmai se pregătea să pescuiască. Întrebat dacă are asupra sa permisul de pescuit, bărbatul a motivat lipsa acestuia prin faptul că îl uitase acasă. A fost sancţionat cu avertisment scris. Acelaşi motiv a găsit şi Ovidiu G. ( 56 de ani ) din Ocna Mureş pentru a justifica lipsa unui document în baza căruia să poată pescui legal. In urma verificărilor a reieşit însă că bărbatul nu figurează printre cei care deţin permis de pescuit şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 300 de lei. Cea mai mare amendă trebuie să o plătească Antonio M. ( 35 de ani), domiciliat în oraşul Ocna Mureş. Acesta a fost surprins în timp ce încerca să captureze peşte utilizând o plasă improvizată. Pentru fapta sa, potrivit art. 60, lit. (d) din O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei şi i-a fost suspendat permisul de pescuit pe o perioadă de 90 de zile.

Atragem atenţia pescarilor că acţiunile jandarmeriei vor continua şi în perioada următoare, iar împotriva celor  care vor fi depistaţi săvârşind fapte susceptibile a fi contravenţii sau infracţiuni vor fi luate măsurile legale impuse de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura”, transmite Cosmin Jurcoveț,purtător de cuvânt al IJJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea