Rămâi conectat

Cultură Educație

Amenzi pentru cetăţenii din Teiuş care au actul de identitate expirat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Indiferent unde ne-am afla, pentru a demonstra că suntem cei care spunem că suntem avem nevoie de dovezi, adică de un act cu ajutorul căruia să ne legitimăm. Tocmai de aceea trebuie să avem grijă ca actele de identitate să nu fie deteriorate sau, şi mai rău, expirate, cetăţenilor recomandându-li-se să se prezinte la serviciul de evidenţă a persoanelor de care aparţin pentru obţinerea unui act valabil. Printre cetăţenii care uită să îşi schimbe cartea de identitate atunci când expiră se numără şi teiuşenii. În sprijinul acestora vine inspector asistent Anca Maria Bota, din cadrul S.P.C.L.E.P Teiuş, care ne-a informat că persoanele restanţiere, care nu şi-au schimbat actele de identitate sau cele care urmează să şi le preschimbe, pot afla care sunt documentele care trebuie prezentate pentru obţinerea actului de identitate atât de la sediul S.P.C.L.E.P Teiuş aflat în clădirea Poliţiei, cât şi de pe site-ul Primăriei oraşului Teiuş – www.primariateius.ro. Trebuie precizat că pentru cetăţenii ale căror acte de identitate sunt expirate şi se află în afara ţării, se pot depune cereri de obţinere a actului de identitate prin procură sepecială, iar pentru cetăţenii netransportabili, se pot efectua acţiuni cu staţia mobilă, la domiciliul acestora. „În conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, modificată şi completată, cetăţenii ale căror acte de identitate sunt expirate sau urmează să expire, sunt invitaţi la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Teiuş, pentru a solicita un nou act de identitate. Cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile, titularul sau reprezentantul legal al acestuia are obligaţia să solicite serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor eliberarea unei noi cărţi de identitate. În termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, minorul are obligaţia să solicite serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor eliberarea actului de identitate. Nerespectarea acestor lucruri constituie contravenţie şi se sancţionează conform legii cu amendă de la 40 lei la 80 lei. Dorim să mulţumim pentru sprijinul acordat în activitatea serviciului nostru, poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Teiuş, Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos şi Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud”, a declarat inspector asistent Anca Maria Bota. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO | Elevi de la Colegiul Economic din Alba Iulia, locul III la Concursul național ”Produse și preparate ecologice”, secțiunea Concurs de filmulețe cu tematica “Traiul verde de acasă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi de la Colegiul Economic din Alba Iulia, locul III la Concursul național ”Produse și preparate ecologice”, secțiunea Concurs de filmulețe cu tematica “Traiul verde de acasă” Elevii Colegiului Economic,, Dionisie Pop Marțian „Alba Iulia au câștigat locul III la Concursul național ,,Produse și preparate ecologice,, la secțiunea IV: Concurs de filmulete cu tematica „Traiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea