Rămâi conectat

Curier Județean

Amenzi de peste 50.000 de lei aplicate de polițiștii din Alba într-o singură zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Alba au constatat 11 infracţiuni şi au aplicat 323 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 50.000 de lei, în cadrul unei acţiuni ce urmăreşte creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor.

Acţiunile cu efective mărite, în sistem integrat, vor continua.

MAI-Politia Romana_În perioada 26 – 28 februarie a.c., poliţiştii din Alba desfăşoară acţiuni cu efective mărite, în sistem integrat, ce au drept scop creşterea gradului de siguranță civică, prevenirea infracţiunilor şi creşterea siguranţei participanţilor la traficul rutier.

Astfel, ieri, 27 februarie a.c., 167 de polițiști din structurile de rutieră, ordine publică, investigații criminale, arme, explozivi, substanţe periculoase, acţiuni speciale şi transporturi, alături de jandarmi, lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi de poliţişti ai Serviciului pentru Imigrări şi ai Biroului pentru Evidenţa Informatizată a Persoanei Alba, au continuat acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

Cu această ocazie, au fost constatate 11 infracţiuni din care una de natură judiciară, 4 privind ordinea şi liniştea publică, un vizând regimul armelor şi 5 la regimul rutier.

Pe linie de ordine publică, au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, din care 43 la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 8 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, 13 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, 3 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar restul la alte acte normative.

La regimul circulaţiei rutiere au fost aplicate 250 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 103 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Alte 3 sancţiuni au fost aplicate la alte normative. Totodată, au fost reţinute 11 permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au verificat 3 partide de vânătoare şi au constatat o infracțiune la Legea 295/2004 privind regimul armelor.

Totodată, poliţiştii Serviciului Transporturi au efectuat patrule pe 6 trenuri de călători şi au depistat 5 călători care circulau fraudulos.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate în cadrul acţiunilor de ieri, 27 februarie, a fost de 52.155 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MĂSURILE luate de insituțiile din Alba pentru perioada de caniculă și disconfort termic accentuat

Ziarul Unirea

Publicat

în

MĂSURILE luate de insituțiile din Alba pentru perioada de caniculă și disconfort termic accentuat La nivelul județului Alba a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență de către Prefectul județului Alba – domnul Nicolae Albu, fiind adoptate mai multe măsuri având în vedere situația meteo prognozată pentru perioada următoare, COD PORTOCALIU de val de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea