Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

AMENZI de peste 21.000 de lei date de DSVSA Alba după ce 20 de persoane au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Ce au găsit inspectorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AMENZI de peste 21.000 de lei date de DSVSA Alba după ce 20 de persoane au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Ce au găsit inspectorii

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba desfășoară două anchete epidemiologice în urma a două suspiciuni de toxiinfecții alimentare (TIA) înregistrate la evenimente private care au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică (2-3 septembrie). Unul dintre evenimente a avut loc în municipiul Alba Iulia, iar celălalt în comuna Ocoliș.

Duminică, DSVSA Alba a fost notificată cu privire la apariția a două suspiciuni de TIA, după ce persoane care au participat la cele două evenimente (o nuntă în Alba Iulia și o cununie în Ocoliș) au prezentat simptome specifice ca urmare a consumului de alimente. Echipe formate din inspectori ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Alba, s-au deplasat la fața locului pentru a începe anchetele epidemiologice.

Citește și: De la nuntă la spital: ȘAPTE persoane au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară, după o cununie civilă în Ocoliș. DSP a deschis o anchetă

Inspectorii sanitar-veterinari și pentru siguranța alimentelor au efectuat verificări în teren, axându-se pe condițiile de igienă, modul în care au fost produse, depozitate, transportate și valorificate produsele alimentare, precum și pe condițiile structurale și tehnologice ale unităților. Au fost verificate și existența substanțelor de dezinfecție și igienizare, proveniența produselor alimentare, trasabilitatea acestora, respectarea regimului termic, precum și alte aspecte relevante legate de siguranța alimentelor.

În urma verificărilor efectuate la sala de evenimente din Alba Iulia, s-au constatat deficiențe privind etichetarea produselor alimentare și nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor în ceea ce privește întreținerea spațiilor de prelucrare. Astfel, a fost aplicată o amendă contravențională în valoare de 20.000 de lei și a fost emisă o Ordonanță de suspendare temporară a activității.

În ceea ce privește unitatea din Ocoliș, s-a aplicat o amendă în valoare de 1.200 de lei pe persoană fizică (fiind amendat organizatorul evenimentului privat) pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare într-un spațiu neaprobat sanitar veterinar și fără respectarea condițiilor de igienă prevăzute de legislația în vigoare. În acest caz, produsele alimentare servite au fost aduse în regim propriu, nefiind preparate în locația respectivă.

În acest moment există doar suspiciuni de toxiinfecții alimentare. Anchetele sunt în curs de desfășurare și rezultatele definitive vor fi stabilite doar după finalizarea analizelor de laborator pentru probele prelevate de la fața locului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a olimpiadei de religie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a olimpiadei de religie Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificare la etapa națională a olimpiadei de religie. Alții trei au obținut locul II și o mențiune. Citește și: FOTO Săptămâna Verde la Grădinița ,,Dumbrava minunată” din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea