Rămâi conectat

Curier Județean

Amenzi de peste 19.000 de lei, 18 metri cubi de lemne, 153 de litri de alcool, și o armă confiscate de polițiștii într-o acţiune cu efective suplimentare, la Baia de Arieș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii din Baia de Arieș au organizat o acţiune, cu efective mărite, în Baia de Arieş şi pe raza localităţilor rurale arondate. Au fost identificaţi doi autori de infracțiuni, au fost aplicate 72 de amenzi, indisponibilizat 18 metri cubi de material lemnos, 153 de litri de alcool, și o armă.

În zilele de 16 și 17 ianuarie 2020, polițiștii din Baia de Arieş şi cei ai posturilor de poliţie Lupşa, Sălciua, Poşaga şi Ocoliş, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, precum și de polițiști din Câmpeni și Abrud, au organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza de competenţă, ce a avut ca scop creşterea siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi prevenirea accidentelor rutiere.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost legitimate 116 persoane şi controlate 94 de autovehicule. 72 dintre șoferii opriți în trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest.

Polițiștii au constatat 6 infracţiuni, toate la regimul silvic şi au identificat două persoane bănuite de comiterea de infracțiuni rămase iniţial în evidenţa faptelor penale cu autori neidentificaţi. Totodată, au fost constatate 90 de abateri de natură contravențională, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 19.375 lei.

Dintre contravenţiile constatate, 73 au fost la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 3 la Legea 12/1990 privind comerţul, două la Legea 171/2010 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar restul la alte acte normative.
În urma controalelor efectuate, poliţiştii au indisponibilizat 153 de litri de alcool, 18 metri cubi de material lemnos precum și o armă neletală pe care deținătorul legal nu o păstra în conformitate cu prevederile legale.

În urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii au reținut 4 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare. De asemenea, au indisponibilizat un autoturism care era folosit pentru efectuarea de transport ilegal de persoane.

De exemplu, la data de 16 ianuarie, polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 55 de ani, din Baia de Arieș, în timp ce efectua, cu un autoturism, transport ilegal de persoane, pe DN 75, între Baia de Arieș și Câmpeni.

Conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional, în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar ca și măsură complementară polițiștii au dispus reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare, pentru o perioadă de 6 luni, fapt care are ca și consecință suspendarea dreptului de utilizare al autoturismului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea