Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Amenzi de peste 120.000 de lei, aplicate de Protecția Consumatorilor Alba în luna aprilie

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a efectuat în luna aprilie a.c. 366 de acţiuni de control în urma cărora s-au întocmit 264  procese verbale de constatare a contravenţiei. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 123.200 de lei.

Scopul acestor acţiuni a fost de a împiedica punerea pe piaţă a unor produse nesigure sau neconforme şi reducerea controalelor la operatorii economici care vând aceste produse. Astfel, au fost oprite definitiv de la comercializare produse periculoase şi s-a procedat la distrugerea acestora, încheindu-se în acest sens procese verbale de distrugere”, precizează jr. Nistor Emanoil Crăciun Emil, comisar șef adjunct al CJPC Alba.

Valoarea totală a mărfurilor comunitare neconforme controlate oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului a fost de 4.680 de lei iar a celor extracomunitare de 12.007 lei.

De asemenea, în luna aprilie CJPC Alba a înregistrat 27 de reclamaţii din partea consumatorilor. Dintre acestea au fost cercetate 22, 3 fiind închise cu rezolvare amiabilă, 11 concluzionate ca fiind neîntemeiate, 2 redirecționate, 3 clasate, 5 sunt în curs de cercetare iar 2 sunt nesoluționabile.

Potrivit reprezentanților comisariatului s-au efectuat controale pe tematici ANPC, cercetare reclamații, controale inopinate, activitatea instituţiei realizându-se cu un număr mediu total de 13 angajați dintre care 10 sunt comisari cu atribuţii de control.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea